Welke dieet is geschikt voor mij?

26 februari 2014 | Auteur: | Posted in Afvallen

Het South Beach dieet
Alleen de juiste koolhydraten en vetten mogen bij het South Beach dieet worden genuttigd. Het dieet is in de V.S. ontwikkeld door dr. Agatston. Drie fasen zitten in het South Beach dieet. Er wordt in de startfase geminderd in koolhydraten. De tweede fase leidt ertoe dit te blijven doen tot het streefgewicht gehaald is. Langzaam worden de koolhydraten opnieuw aan het eten toegevoegd. In de derde fase probeert men het streefgewicht te handhaven.

Het Dukan dieet
Het Dukan dieet is een door dokter Dukan bedacht dieet. Het Dukan dieet wordt ook wel een proteïnedieet genoemd. Het Dukan dieet baseert zich op een afname van het gewicht waarbij er veel eiwitrijke voedingsmiddelen genuttigd worden. Door het verkleinen van de inname van koolhydraten en vetten wordt het lichaam geforceerd om reserves te gebruiken voor energie. Er zijn vier fasen bij het Dukan dieet; de aanvalsfase, doorloopfase, consolidatiefase en het langdurende dieet.

Het koolhydraten dieet
Je nuttigt minder koolhydraten bij een koolhydraten dieet en veel vet en eiwit. Producten met suiker worden veel verminderd bij het dieet. Gewicht kwijtraken is de grondslag van het koolhydraten dieet. De voeding bij een dieet met weinig koolhydraten is met name vis, vlees en groentes. Deze voedingsmiddelen bevatten weinig of geen koolhydraten.

Auteur:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.