3 punten waar moet je op letten bij het kiezen van een dieet

13 januari 2017 | Auteur: | Posted in Afvallen

Jaarlijks verschijnen er nieuwe afvalprogramma’s en diëten op de markt. Allemaal beloven ze snelle resultaten, geen honger en dat je nog steeds kan blijven genieten van eten.

Toch leert de praktijk dat de meeste diëten helemaal geen pretje zijn en veel stress met zich meebrengen. Hierdoor hou je het niet lang vol en val je snel weer terug naar je oude gewicht!

In dit artikel geef ik de 3 meest belangrijkste punten, waar je op moet letten bij het kiezen van een dieet!

1. Hoeveelheid calorieën

Het is belangrijk om elke dag genoeg calorieën binnen te krijgen om zo geen tekorten op te lopen in bepaalde voedingsstoffen.

Toch laten sommige diëten je niet meer dan 1000 kilocalorieën per dag eten, terwijl een vrouw gemiddeld zo’n 2000 kilocalorieën per dag verbrand. Je kan snappen dat je met z’n dieet extreem veel honger krijgt.

Natuurlijk heb je bij overgewicht genoeg vetcellen, waarmee ook energie kan worden geproduceerd. Alleen worden deze vetcellen alleen aangesproken als het stressniveau laag is.

Het eten van niet meer dan 1000 kilocalorieën per dag levert teveel stress op, waardoor dit geen gezonde manier is om af te vallen.

2. Koolhydraten of vetten compleet vermijden

Vroeger werden vetten gezien als dikmakers, tegenwoordig hebben de koolhydraten deze plek ingenomen. De waarheid is dat zowel koolhydraten als vetten nodig zijn voor een goede gezondheid. Het gaat vooral om de juiste balans tussen deze twee macronutriënten.

Tegenwoordig eten we namelijk teveel koolhydraten en teveel ongezonde vetten. Het is dus belangrijk om minder koolhydraten te gaan eten, minder ongezonde vetten en meer gezonde vetten.

Het is dus belangrijk om te kijken hoe het dieet wat je wilt gaan volgen rekening houdt hiermee.

3. Duurzaamheid

Veel diëten zijn gericht op snel afvallen, terwijl dit vaak helemaal niet duurzaam is. Zolang je niets leert van een dieet, ongezonde gewoontes niet ombuigt in gezonde gewoontes en de focus ligt op fabrieksmatige voeding in plaats van verse voedingsmiddelen, zal het dieet je alleen maar kortdurend helpen.

Trap dus niet in allerlei beloftes die je snel doen laten afvallen, maar focus je op de lange termijn, zodat je blijvend je streefgewicht kan behouden.

Reacties uitgeschakeld voor 3 punten waar moet je op letten bij het kiezen van een dieet

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.