Welke diëten zijn nu het meest populair?

26 februari 2014 | Auteur: | Posted in Afvallen, Eten en drinken

Het paleolithisch dieet
Het paleodieet wordt ook het paleolithisch dieet genoemd. Het dieet is gericht op het eetpatroon van de menselijke voorouders in het paleolithicum is de basis van het paleodieet. Dit zijn de voedingsmiddelen dat men toen at. Het moderne paleodieet bestaat vooral uit voedingsmiddelen zoals vis, vlees, groenten en fruit. Het paleodieet heeft geen koren, zout of verwerkte oliën.

Het eiwitdieet
Het eiwitdieet is op het principe gebaseerd om het grootste deel van het eten uit eiwitten te laten bestaan. Door middel van je eten aan te passen naar een eiwitdieet kun je afslanken op een simpele manier. Het dieet kan voor lange tijd gegeten worden, zolang als je maar wilt. Lastige richtlijnen behoren niet bij het dieet. De focus bij het eiwitdieet wordt gelegd op eiwitbronnen zoals vis en noten.

Het koolhydraatarme dieet
Een koolhydraatarm dieet is gebaseerd op heel weinig koolhydraten in het eten. Het dieet wordt ook wel een Low Carb dieet genoemd in Amerika. Het is een voedingspatroon dat het eten van koolhydraten minder laat worden. Het aantal calorieën per dag wordt beperkt door het minder laten worden van de koolhydraten. De inname per dag wordt beperkt naar 30 tot 60 gram koolhydraten. Lees meer over dit soort diëten op deze diëten website.

Auteur:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.