Wat is er zo goed aan het Mentale Dieet plan?

21 mei 2014 | Auteur: | Posted in Afvallen

Wat is er zo goed aan het mentale dieetplan?

Om met succes een dieet te kunnen volgen is er behalve discipline ook doorzettingsvermogen voor nodig.

Bij het mentale dieet plan horen verschillende oefeningen die jou helpen om je motivatie op peil te houden.

Dit onderdeel, het mentale aspect, wordt beschouwd als een van de belangrijke succesfactoren van het dieet. Tijdens het afvallen wordt je begeleid door jouw persoonlijke coach Katja Callens. Het doel van dit dieet is om op een prettige manier af te vallen en je fijn te voelen tijdens dit proces. Bij veel andere diëten voel je je vaak ellendig en moe. Door deze oefeningen en de aanwezigheid van een persoonlijke coach, is de kans van slagen stukken groter.

Ook scheelt het dat je niet in één keer je hele eetpatroon omver hoeft te gooien. Dit wordt stapsgewijs gedaan zodat je rustig aan je nieuwe voeding kan wennen.

Het belangrijkste aan dit dieet is misschien wel dat je moet eten waar je zin in hebt. Bij de meeste andere diëten ligt de focus vooral op het terugbrengen van het aantal calorieën per dag. Door deze vrij radicale stap, val je vaak erg snel af maar is de motivatie ver te zoeken. Het grote nadeel van deze diëten is dat ze vaak op de lange termijn een negatief effect hebben. Een groot deel van de volgers komt snel weer aan en voelt zich vaak ook niet lekker.  De focus van het mentale dieetplan ligt vooral op de volgorde van je maaltijden. Het uitgebreide schema opgesteld door Katja Callens legt je haarfijn uit wat en wanneer je iets kunt eten.

Waarom is het mentale dieet plan zo effectief?

Het doel van het mentale dieet plan is vooral het veranderen van jouw metabolisme. Heel veel mensen die een dieet doen voelen zich slecht en willen continu stoppen.

Tijdens het mentale dieetplan zal dit echter niet voorkomen omdat je continu gemotiveerd zal worden. Ook het drinken van veel water zorgt ervoor dat jouw normale eetlust minder wordt, waardoor je dus ook minder eet. Het ontbijt is het belangrijkste onderdeel van de dag, dus daar hecht het dieet ook veel waarde aan. Het verspreiden van de maaltijden zorgt ervoor dat jouw metabolisme genoeg voedsel ontvangt om de overtollige vetten gedurende de dag te kunnen verbranden.

Kom meer te weten over Het mentale dieet plan op de officiële website van Het Mentale Dieet Plan.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.