Waarom geld lenen?

2 februari 2015 | Auteur: | Posted in Lenen

De radiospotjes over een lening afsluiten zijn bij ieder persoon wel bekend. Gelukkig is dat nu minder dan jaren geleden. Betalingsachterstanden komen echter meer dan eens voor bij een lening. Het resultaat is dat meer dan 100.000 huishoudens de lening niet kunnen aflossen. Je moet uitkijken voor meerdere zaken indien je een lening afsluit. Je zit uiteindelijk toch niet te wachten op ongewenste risico’s?

De geschiedenis van geld lenen

Een lening aangaan is even oud als de mensheid en komt al vele eeuwen voor. Lange tijd voor Christus leenden mensen al dingen uit aan een ander voor een toeslag. Het ging toen vooral om grondstoffen zoals tarwe. De aflossing en een compensatie als interest werd vervolgens volbracht na het oogsten. Voor het lenen van een geldbedrag is interest de toeslag die wordt betaald dat wordt getoond in een percentage.

Offerte aanvragen van de lening

Als je een lening aanvraagt zijn de meest belangrijke gegevens in de kredietprospectus te bekijken. Indien je deze niet ontvangen hebt dan kun je erom vragen om bij de verstrekker. In de offerte staan alle gegevens dat hoort bij de lening. Het is slim om minimaal 2 offertes op te vragen bij verschillende kredietaanbieders. Zo kun je onder andere de voorwaarden goed vergelijken.

Auteur:

This author has published 16 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.