Een lening aanvragen via internet

21 juli 2014 | Auteur: | Posted in Financieel, Geld, Hypotheek, Lenen

Het internet speelt een grote rol in ons hedendaagse leven. Online kunnen we van alles bestellen, van eten tot huishoudelijke apparatuur. En zo is ook het online aanvragen van een lening niet meer weg te denken.

U kunt online verschillende leningen aanvragen. Wellicht de gemakkelijkste lening om via internet aan te vragen is het flitskrediet. Hierbij leent u een klein bedrag tussen de paar tientjes en een paar honderd euro. Bij verschillende geldverstrekkers staat het bedrag al een paar uren na het aanvragen op uw rekening. Superhandig natuurlijk wanneer u direct geld nodig heeft.

De looptijd van een flitskrediet is zeer kort. Tussen de één en drie maanden. Soms wordt er een boete bij te laat betalen gehanteerd. Dit kennen we ook wel van de zogenaamde “payday advances” die in de Verenigde Staten worden aangeboden. Dit zijn leningen die lopen tot de dag na de salarisbetaling van de aanvrager. Betaalt de aanvrager te laat terug dan moet hij een zogenaamde “late fee” betalen. Dit kan bij sommige geldverstrekkers in de Verenigde Staten oplopen tot 37% van het totale leenbedrag.

Andere leenvormen die online aan te vragen zijn, zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Het kan daarbij even duren voordat u het geld daadwerkelijk ontvangt, in verband met beoordeling door de geldverstrekker en BKR toetsing. Toch loont het wanneer u meer tijd wilt voor het afbetalen en vooral wanneer u een groter bedrag wilt lenen de moeite om online op zoek te gaa naar een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Geldverstrekkers die de leningen slechts online aanbieden kunnen doorgaans een aantrekkelijke rente hanteren. Dit komt natuurlijk u als consument ten goede.

Auteur:

This author has published 8 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.