Accountant gezocht? Gebruik deze tips!

11 juni 2019 | Auteur: | Posted in Geld

Op zoek naar een goede boekhouder of accountant in Amsterdam? Dat kan een lastige opgave zijn. Het aanbod is enorm en je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan. Een accountant inhuren is immers prijzig en zijn of haar controle en advies kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Daarom wil je er zeker van kunnen zijn dat je met de juiste accountant in zee gaat. Door met de volgende punten rekening te houden vergroot je deze kans.

Kies iemand die je kunt volgen

Tijdens je zoektocht naar een geschikte accountant zul je met verschillende accountants om tafel gaan. Van groot belang is dat je begrijpt waarover hij of zij het heeft. Word je overladen met onbegrijpelijk jargon? Vraag dan gerust of het ook in gewonemensentaal uitgelegd kan worden. Blijkt dit niet mogelijk en is het nog steeds niet te volgen? Dan is dit wellicht een indicatie om verder te kijken.

Kies een accountant die bij de tijd is

Ook het vak van boekhouder en accountant is aan allerlei technologische ontwikkelingen onderhevig. Online zijn er talloze, soms zelfs gratis boekhoudprogramma’s te vinden. Een groot deel van het rekenwerk wordt de boekhouder dan ook al uit handen genomen. Dat bespaart tijd en dus geld. Zorg er daarom voor dat je een boekhouder vindt die met zijn tijd meegaat en op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen.

Kies niet meteen voor de boekhouder om de hoek

Ben je als ondernemer gevestigd in een klein dorp? Dan is het al gauw verleidelijk om te kiezen voor dat ene accountantskantoor om de hoek. Veel collega-ondernemers zitten er ook en hen hoor je niet klagen. Dan zal het wel goed zijn, toch? Nou, niet per definitie. Probeer wat verder te kijken en ga tenminste het gesprek aan met een aantal andere kandidaten.

Vind iemand met interesse in jouw bedrijf

Het is van groot belang dat je een boekhouder of accountant vindt met wie je klikt. Je draagt namelijk een hoop vertrouwelijke informatie over, dus je wilt er zeker van kunnen zijn dat diegene er op discrete wijze mee omgaat. Je wilt iemand met wie je een band kunt opbouwen. Aan de vragen die je potentiële boekhouder of accountant tijdens een kennismakingsgesprek stelt kun je vaak afleiden in hoeverre hij of zij echt geïnteresseerd is in jou en jouw bedrijf.

Maak heldere prijsafspraken

Tot slot dien je duidelijke afspraken te maken over de facturatie. Betaal je maandelijks een vast bedrag? Wat voor werkzaamheden vallen hier dan precies onder? Kun je met je vragen tussendoor ook even telefonisch terecht of krijg je hier dan meteen een rekening voor gepresenteerd? Zorg ervoor dat dit soort zaken zwart op wit komen te staan.

Reacties uitgeschakeld voor Accountant gezocht? Gebruik deze tips!

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.