Auto verkopen? Zo krijg je het meeste terug voor je auto

17 juni 2017 | Auteur: | Posted in Financieel, Geld

Iedereen wil de beste deal

Ga jij binnenkort je auto verkopen? Dan wil je net als ieder ander natuurlijk de beste prijs voor je auto. Je speurt het internet af naar websites waarvan jij denkt het meeste succes te kunnen behalen en je loopt een paar autobedrijven binnen om na een aantal kopjes koffie een inruilprijs te krijgen van een auto verkoper die net iets te glad is. Maar je auto verkopen tegen de beste prijs is niet moeilijk. We leggen het hier uit.

Wassen die handel

Het meest voor de hand liggend is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je je auto goed wast. Maar als je online naar advertenties kijkt dan zie je dat heel veel mensen een ongewassen auto adverteren. Dit kan overkomen alsof je niet goed met je auto bent omgegaan, want als je je auto niet eens wil wassen dan ben je vast ook te lui om hem regelmatig te laten checken bij de garage. En als mensen bij je auto komen kijken dan zal het een eerste discussiepunt zijn. Je kunt door het vuil namelijk niet goed zien of er krassen op de auto zitten.

Wil je helemaal goed doen? Laat je auto dan professioneel reinigen. Vooral belangrijk bij auto’s boven de € 10.000,00. Potentiële kopers zijn dan zeer kieskeurig aangezien het om veel geld gaat. En als je auto dan van buiten en van binnen helemaal behandeld is, dan komt dat betrouwbaar over.

Foto reportage

Maak zoveel mogelijk foto’s van je auto. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een telefoon met een goede camera en als je die niet hebt, dan moet je er echt even een lenen van een vriend of kennis.

Maak er een stuk of 8 van de buitenkant. Begin aan de voorkant van de auto, dan pak je een schuine hoek waarop je de voorkant en zijkant van de auto ziet, de zijkant en zo ga je rond om de auto. En zorg ervoor dat de auto net binnen het frame van je camera past zonder dat er delen niet te zien zijn op de foto. Je auto moet er dus telkens in zijn geheel op staan.

Maak een foto van de voorstoelen, de achterbank en nu je toch bij de achterbank bent maak je vanaf de achterbank een foto van het dashboard. Vergeet niet je motor te laten draaien als je een foto van het dashboard maakt. Op die manier laat je zien dat alle lampjes het doen, er geen storingslampjes branden en de kilometerstand is bij nieuwere auto’s direct zichtbaar.

Heb je veel extra opties? Maak dan foto’s van alle knopjes die deze extra opties bedienen.

Bovenstaande foto’s moeten voldoende zijn voor een duidelijk algemeen beeld van de auto maar het kan zijn dat je auto kleine beschadigingen heeft zoals krasjes, steenslag of beschadigde velgen. Maak van iedere beschadiging ook een foto. Ook al zijn het er meerdere en vind jij het niet echt een beschadiging. Gewoon fotograferen. Dit komt bij een advertentie namelijk super betrouwbaar over, omdat jij één van de weinigen bent die hier echt eerlijk over is. Tevens kan er bij een bezichtiging ook niet meer over onderhandeld worden aangezien jij het netjes hebt vermeld.

Technische staat

Niemand wil een kat in de zak kopen dus wees eerlijk over de technische staat. Beschrijf in je advertentie wanneer je auto voor het laatst een beurt heeft gehad en wanneer de auto weer aan een beurt toe is. Heeft je auto een distributieriem? Laat dan weten wanneer deze vervangen is of vervangen moet worden.

Benoem eventuele piepjes, ratels of andere geluiden die normaal gesproken niet aanwezig zouden moeten zijn en brandt er een storingslampje dan moet je dit zeker vermelden. En bij een storingslampje is het zeker niet onverstandig om de storing uit te laten lezen, zodat de koper weet wat voor reparaties er eventueel aan zitten te komen.

Wat is mijn auto waard?

Heel simpel, kijk niet op sites die zogenaamd een waarde kunnen bepalen op basis van je kenteken en kilometerstand. Iedere site geeft een andere waarde weer en dat zegt dus genoeg over de betrouwbaarheid van die sites.

Kijk gewoon op Gaspedaal.nl wat dealers voor jouw type auto vragen en ga daar een stukje onder zitten, want dealer krijgen ook nooit de vraagprijs. En met jouw duidelijk advertentie zullen mensen eerder geneigd zijn om je vraagprijs te bepalen.

Laat je auto verkopen door een derde partij

Heb je je auto duidelijk in kaart? Dan kun je ook gebruik maken van een auto verkoopsite. Over het algemeen zijn deze sites gratis en ben je niet verplicht om met ze in zee te gaan bij ieder bod. Er zijn een paar betrouwbare sites in Nederland die ook een gegarandeerd bod afgeven. Het enige wat je hoeft te doen is je auto aanmelden en de rest wordt eigenlijk voor je geregeld. En ook hier geldt dat een duidelijk omschrijving ervoor zorgt dat jij de beste prijs voor je auto krijgt.

Pas wel op! Zoek altijd eerst naar ervaringen van andere mensen bij dit soort sites. Er zijn namelijk een hoop sites die wel dingen beloven, maar uiteindelijk het tegenovergestelde waarmaken.

Reacties uitgeschakeld voor Auto verkopen? Zo krijg je het meeste terug voor je auto Tags: , , ,

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.