Welke voordelen biedt een uitzendbureau?

11 september 2020 | Auteur: | Posted in Financieel

Je wilt misschien een uitzendbureau inschakelen omdat je snel mensen nodig hebt voor een groot project! Je hebt ook sollicitanten die zitten te wachten maar weet niet wat je moet doen. Daarom zetten we de voordelen van een uitzendbureau op een rijtje voor je! 

 

Een uitzendbureau regelt alles

Het uitzendbureau regelt alles voor de werknemer net als voor de werkgever. Zo is het zo dat een uitzendkracht word betaald vanuit het uitzendbureau en niet vanuit het bedrijf zelf. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf zelf met minder administratie zit. Ook leidt het uitzendbureau je op tot professional dus dat betekent dat het bedrijf alleen maar bekwame mensen binnenkrijgt. 

 

Voordelen voor het bedrijf

Een groot voordeel van uitzendkrachten is dat je ze kunt inzetten waar en wanneer je wilt. Bijvoorbeeld in drukke periodes vang je de pieken op met uitzendkrachten. Die flexibiliteit is vooral handig als je als bedrijf zijnde erg projectmatig werkt. Je stemt het aantal in te huren uitzendkrachten af aan de hand van de duur en grote van het project waar je aan gaat werken. Zo kun je onnodig hoge loonkosten besparen. 

 

Ook ben jij niet verantwoordelijk voor de eventuele kosten als een uitzendkracht ziek wordt. DAt moet het uitzendbureau regelen voor je. Daarbij is het ook zo dat een uitzendkracht een langere proefperiode heeft dus dat betekent dat je langer kan testen of hij/zij het waard is. 

 

Voordelen als uitzendkracht

Je denkt waarschijnlijk als je net begint als uitzendkracht dat je niet het zelfde gaat verdienen als vaste werknemers. Maar dat is dus wel zo! Dit heeft als technische term: de inlonersbeloning. Uiteindelijk kan het alsnog zo zijn dat iemand die in vaste dienst is alsnog meer verdient dan jij maar dat komt dan door ervaring en skills. Niet omdat jij een uitzendkracht bent. 

 

Ook is het zo dat je net zo goed als de ander werknemers recht hebt op eventuele toeslagen. Je hebt ook recht op dezelfde vrije en vakantiedagen als de rest. 

 

Hoe kom ik in contact met een uitzendbureau

Zoek jij nog werknemers in Goes of ben je juist op zoek? Kijk dan is naar Vakmasters Goes. Die trainen uitzendkrachten op tot volwaardige werknemers en het aanbod is enorm! 

Reacties uitgeschakeld voor Welke voordelen biedt een uitzendbureau?

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.