3 voordelen van een onafhankelijk hypotheekadviseur

13 september 2020 | Auteur: | Posted in Financieel, Hypotheek

Heb je het huis van je dromen gevonden? Wil je dit huis graag kopen en heb je hiervoor een hypotheek nodig? Schakel dan de hulp van een hypotheekadviseur in. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een hypotheek aan te vragen. Via een zogenoemde execution hypotheek bijvoorbeeld. Je sluit dan zelf via internet een hypotheek af. Het is ook mogelijk om de hypotheek via een bank af te sluiten. Voor een hypotheekaanvaag zijn er in ieder geval meerdere mogelijkheden. In dit artikel leggen we je uit wat het voordeel van een hypotheekadviseur is.  En waarom het slim is om te kiezen voor onafhankelijk hypotheekadvies van een onafhankelijk hypotheekadviseur.

1) Advies van een onafhankelijk hypotheekadviseur

Denk je erover om de hypotheek via een bank aan te vragen? Bedenk dan dat een bank over het algemeen alleen zijn eigen producten aanbiedt. Hierdoor is het niet zeker of je wel de beste en voordeligste hypotheek voor jouw droomhuis vindt. Als je niet afhankelijk wilt zijn van slechts 1 aanbieder is het slim om te kiezen voor een onafhankelijk hypotheekadviseur. Een adviseur die niet gebonden is aan bepaalde hypotheekverstrekkers. Via een onafhankelijk hypotheekadviseur kun je kiezen uit een groot aanbod hypotheekverstrekkers, zodat je een hypotheek vindt die echt bij je persoonlijke én financiële situatie past.

2) Uitgebreide hypotheekvergelijking

Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan dus een zeer uitgebreide hypotheekvergelijking maken. Dit maakt het makkelijk om de diverse hypotheekvormen, rentes en voorwaarden met elkaar te vergelijken. Zoek je naar een goedkope hypotheek met een lage rente? Vind je het belangrijk dat er zeer goede voorwaarden aan de hypotheek kleven? Een onafhankelijk hypotheekadviseur gaat op zoek naar de meest geschikte hypotheek.

3) Ook advies over pensioen en verzekeringen

Een goede hypotheekadviseur neemt veel werk uit handen. Hiernaast biedt hij vaak nog meer financiële diensten aan die je tegelijkertijd met de hypotheek kunt (of moet) afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een overlijdensrisicoverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering of je inboedel- en woonhuisverzekering. Een hypotheekadviseur denkt aan zaken waar je zelf misschien nog niet bij stilgestaan hebt. Hierdoor weet je zeker dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet bij één van de belangrijkste beslissingen van je leven.

Reacties uitgeschakeld voor 3 voordelen van een onafhankelijk hypotheekadviseur

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.