Top 4 beroepen met de minste baankans

6 augustus 2020 | Auteur: | Posted in Financieel

Sommige beroepen krijgen een steeds slechtere baankans. Om die reden is het verstandig om niet te studeren voor dit type banen, zodat je bent verzekerd van een baan met baankans in de toekomst. Dat de beroepen minder baankans hebben, kan verschillende redenen hebben, zoals verzadiging van de markt, digitalisering of robotisering. 

Archiefmedewerkers

Het is misschien geen verrassing dat er steeds minder archiefmedewerkers zijn. Dit komt doordat we leven in een steeds wereld die steeds meer digitaliseert. Hierdoor wordt er steeds minder gebruikt gemaakt van archieven. Ook in de toekomst zullen er steeds minder plaatsen zijn waar er vraag is naar archiefmedewerkers. 

Secretarieel medewerkers

Ondanks dat het nu nog relatief eenvoudig is om hierin een baan te vinden, is de kans groot dat de vraag naar secretarieel medewerkers gaat dalen. De oorzaak hiervan is de digitalisering. De handelingen die uitgevoerd moeten worden door een secretarieel medewerker zijn regelmatig repetitief, waardoor dit een al snel gedigitaliseerd kan worden. Om die reden is dit een beroep waar steeds minder vraag naar is. 

Bibliotheekmedewerkers

Tegenwoordig gaan steeds minder mensen naar de bibliotheek. Dit betekent dat veel gemeenten besluiten om minder budget vrij te maken voor bibliotheken. Hierdoor kunnen er steeds minder mensen werken in de bibliotheek.

Instellingskoks

Ondanks het feit dat er veel vraag is naar koks, is de vraag naar instellingkoks aan het dalen. Dit komt, doordat steeds meer verzorgingstehuizen het werk uitbesteden aan cateraars. Hierdoor is er minder vraag naar instellingskoks. Daarnaast worden ouderen ook nog eens aangespoord om zo lang mogelijk thuis te wonen. Dit draagt er extra aan bij, dat er steeds minder vraag is naar instellingskoks. 

Omscholen kan nog

Ondanks dat je misschien nu werkzaam bent in een beroep waar weinig vraag naar is, je kunt nog steeds omscholen. De nationale beroepengids helpt je graag waar je interesses liggen en naar welke beroepen vraag is. 

Reacties uitgeschakeld voor Top 4 beroepen met de minste baankans

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.