Tips om te besparen op je bruiloft!

27 maart 2019 | Auteur: | Posted in Geld

”Wordt het niet eens tijd dat jullie gaan trouwen?”, “Heeft hij je nog steeds niet gevraagd?”. Als je al een poos samen bent met je geliefde maar jullie je nog niet in de echt hebben verbonden, zul je ten minste één van deze vragen ongetwijfeld wel eens gehoord hebben. En wellicht hebben jullie nu eenmaal besloten dat het huwelijk voor jullie niet zo nodig hoeft. Een andere mogelijke – en goed voor te stellen – reden is dat een bruiloft schrikbarend duur kan zijn. Voor je er erg in hebt ben je zo vijftienduizend euro kwijt. Waar halen jullie in hemelsnaam al dat geld vandaan?

Je kunt natuurlijk trouwen met alle toeters en bellen van dien, maar dit hóéft niet! Een kleinere, minder pompeuze bruiloft kan zelfs veel mooiere herinneringen opleveren. Maar hoe doe je dat? We geven je een aantal handige tips om te besparen op je bruiloft, zonder dat het feest er ook maar een vleugje minder door wordt!

Nodig een select gezelschap uit

Het moet geen doel op zich zijn om zo veel mogelijk gasten uit te nodigen. Beperk je tot jullie echte vrienden en familie. Die buurvrouw van vroeger spreek je op het feest waarschijnlijk niet eens. Door alleen de mensen uit te nodigen die dichtbij jullie staan bespaar je op de grootte van de af te huren locatie en de catering. Bovendien beleven jullie de mooiste dag van jullie leven zo met de mensen om wie je echt geeft en die ook echt om jullie geven.

Trouw in de winter

Het ‘trouwseizoen’ loopt grofweg van mei tot en met oktober. Dit zijn de meest populaire maanden om te trouwen. Daarmee zijn het ook meteen de duurste maanden. Kies je ervoor om in de winter te trouwen, dan bespaar je in één klap een hoop geld. Bovendien: trouwen in de winter kan sprookjesachtig mooi zijn! Een sneeuwwitte bruidsjurk in een winters landschap… Zwijmel je al weg?

DJ? Dat kun je zelf!

Op het bruiloftsfeest is muziek natuurlijk erg belangrijk. Je kunt een band of zanger inhuren, maar velen kiezen ook voor een DJ. Echter, waarom zou je niet zelf een mooie Spotify-lijst samenstellen? Dan weet je in ieder geval zeker dat jullie favoriete muziek voorbij komt!

Op één ding wil je natuurlijk beslist niet bezuinigen en dat is de bruidsjurk. Deze moet simpelweg perfect zijn. Voor de bruid is het dragen van de jurk van haar dromen misschien wel dé reden om te willen trouwen. Trek daarom alle registers open en laat je voor het kiezen van de perfecte jurk informeren door de experts van Le Michel Bruidsmode.

Reacties uitgeschakeld voor Tips om te besparen op je bruiloft!

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.