Maximum leenbedrag

21 juli 2014 | Auteur: | Posted in Financieel, Geld, Hypotheek, Lenen

Het maximum leenbedrag wordt bepaald aan de hand van een aantal zaken. Een bank zal altijd kijken naar uw inkomen en naar uw vaste lasten. Wanneer u een lening niet terug kunt betalen omdat uw bestaande vaste lasten te hoog zijn heeft zowel de consument als de bank niets aan de lening. Financiƫle problemen zullen dan ontstaan. Daarom is er altijd sprake van een maximum bedrag dat u kunt lenen.

Aan de hand van uw inkomen kan een geldverstrekker vaststellen hoeveel u kunt lenen. Naast het inkomen speelt ook het feit of er een onderpand in het spel is een rol. Bij een hypotheek is er sprake van een onderpand. De executiewaarde van het onderpand is dan bepalend. Hoe hoger de waarde van het onderpand, hoe meer u doorgaans kunt lenen. Een geldverstrekker krijgt daarbij het zogenaamde recht van hypotheek. Dit houdt in dat de geldverstrekker de woning in de verkoop kan zetten als u de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Omdat de geldverstrekker zo meer zekerheid heeft wordt ook de rente lager.

Ten slotte kunnen er factoren een rol spelen die met de consument te maken hebben. Lopende leningen hebben invloed op hoeveel u nog extra kunt lenen. Ook kunnen een tijdelijk contract en het feit dat u ondernemer bent zorgen voor een lager leenbedrag. Een bank kan in een dergelijk geval ook strengere voorwaarden stellen en een hogere rente hanteren.

Wilt u geld lenen voor een huis, laat u dan altijd bijstaan door een erkend hypotheekadviseur. Deze is ervaren en weet voor u een passende hypotheek te vinden. Een hypotheekadviseur kan ook nauwkeuriger bepalen wat uw maximum leenbedrag is dan een adviestool die u her en der online aantreft.

Auteur:

This author has published 8 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.