Berekening lening

21 juli 2014 | Auteur: | Posted in Financieel, Geld, Hypotheek, Lenen

Het berekenen van de lening is niet altijd even eenvoudig. Een eenvoudige leenvorm is het persoonlijk krediet. Daarbij komen de aanvrager en de geldverstrekker een vast leenbedrag overeen en wordt het aantal termijnen van terugbetaling afgesproken. Omdat rentetarief en termijnbedrag vaststaan, is het gemakkelijk een berekening te maken van wat de persoonlijke lening u totaal gaat kosten.

Voor het doorlopend krediet is de berekening al minder gemakkelijk. Bij het doorlopend krediet is er flexibiliteit in het bedrag dat kan worden opgenomen en de looptijd. De consument kan namelijk tot een bepaald kredietlimiet helemaal zelf bepalen hoeveel hij of zij daadwerkelijk opneemt. En ook afgelost geld kan weer worden opgenomen. Hierdoor is het van te voren niet gemakkelijk om te berekenen wat de totale kosten van het doorlopend krediet zullen zijn. U zou een berekening kunnen maken van de theoretische looptijd. Dit is de looptijd onder bepaalde omstandigheden.

Voor een hypothecaire lening zal het maken van een goede berekening nog lastiger zijn dan voor het doorlopend krediet. Dit kunt u eigenlijk niet doen zonder goede hypotheekadviseur. Online zijn er rekentools te vinden die u kunnen ondersteunen, maar deze zijn vaak verouderd. Ieder jaar is er wel nieuwe wetgeving die invloed heeft op de hoogte van de hypotheek. Niet iedere geldverstrekker past direct de adviestool hierop aan. Om te weten wat u te wachten staat bij een hypotheek kunt u zich het beste wenden tot de hypotheekadviseur. Deze kan u vertellen over de hypotheekvormen en over de kosten die iedere hypotheekvorm met zich meebrengt. Houd daarbij ook rekening met het feit dat een hypotheek eenmalige kosten met zich meebrengt, ook wel bekend als kosten koper.

Auteur:

This author has published 8 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.