Een aantal tips wanneer je kiest voor privé lease

20 januari 2015 | Auteur: | Posted in Lenen

Privé leasen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Toch is het belangrijk dat je als consument goed oplet waar je aan vast komt te zitten wanneer je kiest voor privé of particulier leasen. Er zijn namelijk vele vormen van leasen. Daarbij geeft niet elke maatschappij een zelfde contract. Hierbij een aantal dingen waar je op kunt letten bij het afsluiten van zo’n contract.

Wat houdt privé leasen eigenlijk in?

Het leasen van een auto was eerder alleen mogelijk wanneer je dat zakelijk deed. Tegenwoordig kunnen ook particulieren een auto leasen. Eigenlijk is het concept heel erg simpel. Voor een vast bedrag per maand “huur” je een auto. Deze auto is dus ook niet je eigendom.

Het voordeel aan leasen is wel dat je precies weet wat je aan de auto kwijt bent. Bij de vaste prijs zitten ook alle verzekeringen, de onderhoudt en reparaties inbegrepen. Brandstof, boetes en parkeerkosten zijn uiteraard nog voor eigen rekening.

Waar je wel op moet letten zijn het aantal kilometers. Sommige maatschappijen geven per jaar een aantal kilometers die je “vrij” mag rijden. Dat houdt in dat je daar niet voor betaald. Wanneer je de auto na het einde van je contract inlevert, wordt er gekeken hoeveel kilometers er met de auto gemaakt zijn. Als dit aantal hoger ligt dan de kilometers die vrij waren, moet je hier dus nog een bedrag over betalen. Reken dus altijd uit hoeveel kilometers je ongeveer denkt te maken en kijk in het contract of er iets over vrije kilometers in staat.

Is privé leasen eigenlijk wel interessant voor jou?

De belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen: is dat privé leasen eigenlijk wel interessant voor mij? Zoals hierboven al vermeld staat is het voor particulieren die geen zorgen willen over autokosten een ideale oplossing. Je weet precies wat je maandelijks aan kosten kwijt bent. Zeker wanneer je een beetje goed uitrekent hoeveel kilometers je gaat maken, kun je namelijk ook uitrekenen wat je brandstofkosten maandelijks zullen zijn.

Voor ouderen en mensen met weinig spaargeld en die toch graag in een nieuwe auto willen rijden kan het ook ideaal zijn. Ze hoeven niet ineens een hele hoog bedrag te betalen voor de aankoop van een nieuwe auto.

Let op het contract.

Ben je overtuigd dat je als particulier wilt gaan leasen, sluit dan niet meteen een contract af. Lees de voorwaarden goed door zodat je nooit voor verassingen komt te staan.

Auteur:

This author has published 26 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.