Het aanvragen van een lening

21 juli 2014 | Auteur: | Posted in Financieel, Geld, Hypotheek, Lenen

Wanneer u een lening wilt aanvragen is het verstandig een goede keuze te maken over het te lenen bedrag en over het te betalen maandbedrag. Ook is het goed om na te denken over de leenvorm. Misschien is het al duidelijk: u wilt een huis kopen en u heeft een hypothecaire lening nodig. Maar ook in dat geval krijgt u te maken met verschillende hypotheekvormen die allemaal hun eigen impact hebben op uw financiƫle toestand.

Voor een consumptieve lening zijn er eveneens verschillende opties. U kunt kiezen voor een persoonlijke lening. Daarbij is er sprake van een vast leenbedrag, een vaste rente en een vaste looptijd. Flexibeler is het doorlopend krediet. Hiermee kunt u tot een zekere bovengrens (het kredietlimiet) geld opnemen. Ook na het aflossen kunt u bij het doorlopend krediet weer geld opnemen. Aan de flexibiliteit zit wel een nadeel: u weet niet van te voren hoeveel u daadwerkelijk totaal aan rente moet betalen.

Een minikrediet is een lening die u doorgaans online kunt aanvragen. Een minikrediet wordt afgesloten voor een klein leenbedrag. Ook heeft het minikrediet een zeer korte looptijd. Veel geldverstrekkers willen dat u binnen 21 dagen het bedrag terugbetaalt.

Voor het aanvragen van een hypothecaire lening kunt u zich wenden tot een hypothecair adviseur, ook wel een hypotheekadviseur genoemd. Deze kan u uitleggen wat de voordelen en nadelen van de verschillende hypotheekvormen zijn en welke impact de hypotheekvormen op uw maandlasten hebben. Online is hiervan ook wel een schatting te maken, maar deze tools houden vaak geen rekening met maatwerk. Voor maatwerk en een exacte berekening van de lening kunt u zich het beste tot de hypotheekadviseur wenden.

Auteur:

This author has published 8 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.