Reistips van een bijzondere reiziger

6 augustus 2020 | Auteur: | Posted in Reizen

Er zijn heel wat reizigers die het zichzelf als doel stellen zoveel mogelijk landen te bezoeken. Sommige backpacker steken zelfs tijdens het reizen snel even de grens over naar het dichtstbijzijnde buurland om weer een land af te kunnen vinken. In Utrecht woont echter een bijzondere reiziger die ook zonder ‘bucket list’ al heel wat landen heeft gezien. Knuffelluipaard Fluffy reist al meer dan 10 jaar de wereld rond met zijn mini-kleine backpack, en bezocht tijdens zijn avonturen in het buitenland de meest bijzondere plekken ter wereld.

Fluffy, het reizende luipaard

Fluffy, Nederlandse populairste reizende knuffel, woonde de afgelopen jaren onder andere in Roemenië, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk en Thailand, maar heeft zich nu samen met zijn ‘mensen’ gevestigd in ons eigen landje. Toch gaat hij nog vaak op pad, en deelt zijn avonturen met de wereld via social media. Daar deelt hij bijzondere feiten over afgelegen bestemmingen en inheemse culturen.

We vroeg via Fluffy’s Instagram account wat zijn favoriete bestemming is. Het knuffelbeestje, wiens ondeugende en avontuurlijke persoonlijkheid sterk naar voren komt binnen zijn dagelijkse posts, gaf ons zelf een antwoord. Fluffy gaf aan graag nog eens terug te willen naar de meest afgelegen bestemmingen die hij bezocht, zoals de Australische Outback en de jungles van Kalimantan. Ook zou hij graag nog een keer terug willen naar Thailand, zijn “tweede thuis”. Een bezoekje aan Thailand zou hem bij voorkeer terugbrengen naar de prachtige gebieden ten noordoosten van de stad Chiang Mai, de drijvende markt van Amphawa en de grensgebieden met Laos en Myanmar.

Achter de schermen

Fluffy’s ‘mensen’ heten Pim en Rebeka. Hoewel het internationale koppel de stem vormt achter het kleine reizende luipaardje helpen zij volgens Fluffy hem met name met “het dragen van zijn spullen tijdens het reizen” en het betalen van de rekeningen.

Nu de corona-crises voortduurt is het ook voor Fluffy en zijn mensen even gedaan met het maken van lange reizen. Toch zijn ze vastberaden om door te gaan, maar op een verantwoorde manier: zo staat er een mooie reis met de auto in de planning, welke hen langs de mooiste natuurgebieden van Luxemburg, Duitsland en België zal leiden.

Reacties uitgeschakeld voor Reistips van een bijzondere reiziger

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.