Op vakantie naar Umbrië? Campings aan het Lago Trasimeno

31 mei 2019 | Auteur: | Posted in Aanbieders, Reizen, Vakantie

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Umbrië of Toscane? Hoewel het niet de meest toeristische regio’s in Italië zijn, is het de laatste jaren steeds meer in trek. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het noordelijke Gardameer, zie en proef je hier meer van de echte Italiaanse cultuur. Denk aan de historische dorpjes en steden en aan het overheerlijke eten.

Een prachtig meer in Umbrië is het Lago Trasimeno (meer van Trasimeno). Een enorm bekend maar vooral schoon meer wat bekend staat om de traditie voor vissers. Het meer heeft een oppervlakte van 128 km2 en is daarmee het 4e meer van Italië. Aan dit meer en verscholen tussen prachtige heuvels van Umbrië en Toscane ligt camping Badiaccia.

Badiaccia is een mooie familiecamping voor jong en oud. Voorzien van mooie staanplaatsen, luxe bungalows en veel gratis faciliteiten. Een restaurant, bar, winkel en twee zwembaden, waarvan een peuterzwembad. Deze camping Umbrië heeft een prachtig aangelegd zandstrand, omgeven door een grote ligweide voorzien van gratis ligbedden en parasols.

In de omgeving van de camping is zoveel te ontdekken. Vanaf de camping rijdt u eenvoudig naar plaatsen zoals Siena, Arezzo, Perugia, Rome, Florence en Assisi. Ook zijn de kleine plaatsjes een bezoek waard. Denk aan het betoverende Cortona, Castiglione del Lago en een van de mooiste dorpjes in Italië genaamd Pienza. Bent u op zoek naar een camping in Umbrië? Het is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes en om Umbrië eens goed te gaan verkennen!

Reacties uitgeschakeld voor Op vakantie naar Umbrië? Campings aan het Lago Trasimeno Tags: , , ,

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.