Drie mooie motorroutes in Nederland die u zeker een keer met de motor moet bezoeken

14 maart 2019 | Auteur: | Posted in Reizen

Voor liefhebbers van een motor is het toeren met hun motor echt iets om naar uit te kijken. Alleen of gezamenlijk op pad om eens lekker uit te waaien in de wind. Gelukkig zijn er tal van motorroutes in Nederland uitgestippeld die het absoluut waard zijn om een keer te volgen. Drie prachtige routes die Nederland op een totaal andere manier laten zien zijn uitgekozen, omdat bij deze routes bijzondere bezienswaardigheden liggen.

1. 11 fonteinen steden rit – Friesland
De elfstedentocht rijden met de motor? Dat kan! U rijdt dan langs 11 fonteinen in Friesland in elf verschillende steden die ieder een apart kunstwerk zijn met een eigen symbolische betekenis of verhaal erbij. De kunstwerken zijn gemaakt door internationaal bekende kunstenaars die op de een of andere manier verbonden zijn met de betreffende stad. De ‘’11Fountains’’ zijn daarom zelfs uitgeroepen tot cultureel erfgoed van Nederland! Proef dus de rijke geschiedenis van Friesland, maar ook bijvoorbeeld de lekkernijen in de dorpen om te genieten. De afstand is 198 kilometer en deze duurt ongeveer 6 uur en 15 minuten.

2. Mergellandroute – Limburg
De route bevindt zich in het Zuid-Limburgse heuvelland dat een geheel eigen karakter heeft. Het bevat mooie kleine dorpjes met vakwerkhuizen, kastelen, mariakapelletjes en nog veel meer bouwwerken opgetrokken uit mergel dat deze streek kenmerkt. De route is 114 kilometer lang en duurt in zijn totaliteit 2 uur en 43 minuten.

3. Lekdijkroute – Utrecht
Ook de Utrechtse Lekdijkroute is een aanrader om een dag voor uit te trekken. Deze route is goed beoordeeld en doordat u bij deze rondrit langs verschillende oude kastelen komt is deze route nog leuker. Deze motorroute door de provincie Utrecht is 72 kilometer lang en duurt in totaal ongeveer 1 uur en 59 minuten.

Toeren maar!
Met een motor zijn deze wegen goed af te leggen. Sommige wegen verkeren soms wel in slechte staat door achterstallig onderhoud of zijn voor een klein deel gewijzigd. Zorg daarom dat u hier alert op bent door niet al te hard te rijden. Het is ook verstandig om vooraf even goed onderzoek te doen op het internet naar de route. Bevelen andere bestuurders bijvoorbeeld net een andere weg aan om te nemen? Mocht u nog geen motor hebben, maar wilt u wel graag binnenkort een motor kopen dan bent u bij Gebben Motoren aan het goede adres. Zij zijn namelijk de grootste en meest toonaangevende dealer in Nederland van de beroemde Yamaha-motoren en van vele andere bekende merken. Ook alle bijbehorende uitrusting kan geleverd worden zodat u klaar bent voor uw nieuwe avontuur!

Reacties uitgeschakeld voor Drie mooie motorroutes in Nederland die u zeker een keer met de motor moet bezoeken

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.