De leukste uitjes op de Veluwe vind je hier

22 april 2020 | Auteur: | Posted in Reizen

Het liefst wil je dat sommige dagen nooit voorbijvliegen. Dagen samen met je gezin, samen met je kinderen of met de opa & oma’s. Tijd is kostbaar en zeker als meerdere personen in de familie op leeftijd komen. Een extra dagje samen kan nooit kwaad. Het hoeft helemaal geen ingewikkelde materie te zijn, maar ook met een dagje Veluwe zorg je dat de familieband weer op peil blijft. Naast dat je op de Veluwe uitstekend kunt wandelen, wat goed is voor je spieren, botten en natuurlijk je conditie kun je hier ook diverse leuke activiteiten vinden. Zo kun je een heerlijke zondagswandeling combineren met een gezellig uitje en dat vlakbij Apeldoorn. Koffiekan mee, heerlijke broodjes en de dag kan beginnen. De leukste uitjes kun je hieronder vinden!

Speeltuin en kinderboerderij

Een dagje een bezoek brengen aan de kinderboerderij is een activiteit die vaak niet wordt overgeslagen. Het is leuk, gezellig en hoeft daarnaast niet veel geld te kosten. Midden in de prachtige natuur in Epe op de Veluwe kun je De Koperen Ezel vinden. De naam klinkt misschien een beetje gek, maar je kunt op deze plek wel 38 ezels vinden. Naast een leuke wandeltocht samen met de ezel, wat kan variëren van een half uur of tot de hele dag kun je ook een heus speelparadijs vinden. Klimmen, klauteren maar ook een springkussen ontbreekt niet op deze plek. Ook aan de ouders is gedacht met een heus buitenterras waarbij je kunt genieten van een drankje en een hoop lekkere pannenkoeken. Ooit gehoord van een “Ezeltastische” dag? Die kun je beleven bij De Koperen Ezel!

Vlindertuin

Nu we toch al in de categorie uitjes zitten voor het gehele gezin, is ook een bezoek aan de vlindertuin een leuke activiteit die je niet wilt overslaan bij een bezoek aan de Veluwe. In Harskamp kun je De Passiflorahoeve vinden. Een plek waar je fantastische Europese en tropische vlinders kunt vinden. Nee, dit zijn geen vlinders die je in elk tuincentrum tegen zal komen, want doordat de vlinders zelf bij de Passiflorahoeve worden gekweekt kun je unieke vlinders verwachten. Naast vlinders, kun je ook tropische planten vinden en zijn er diverse speurtochten uitgestippeld voor de kids. Kortom: genoeg te doen om een dagje hier te vertoeven en daarnaast kun je genieten in de lunchroom tussen de tropische planten. Lekker weer? Dan zit je op de patio met uitzicht op de Europese Vlindertuin. Wie wil dat nu niet?

Huifkartocht

Uhm, een huifkartocht dus. Paardenliefhebbers weten zeker wat hiermee wordt bedoeld, maar ook geen-paardenliefhebbers kunnen deze ervaring ontdekken. Huifkarcentrum Wouter Hazeleger biedt deze tochten aan in alle soorten en maten. Voortgetrokken door twee paarden kun je een unieke belevenis meemaken op de prachtige Veluwe. Vanuit de huifkar kun je samen met je gezin of familie van de rust en ruimte genieten in de prachtige natuur. Omdat je dit liever langer wilt doen dan een uurtje, zijn er ook diverse arrangementen waardoor je de dag compleet kunt maken met een heuse picknick. Zo kun je na een rit op de huifkar je picknickkleed op een open plek uitvouwen en genieten van de lunch om vervolgens de tocht te vervolgen door het natuurgebied Planken Wambuis. Een hele dagactiviteit dus wat je samen met je familie kunt ondernemen. Niet alleen voor een dagje Veluwe kun je op avontuur met een huifkar, maar ook voor bruiloften kun je speciale trouwkoetsen reserveren. Haal een stukje oude film tot leven en laat je vervoeren als koninklijk paar om vervolgens op je locatie elkaar het jawoord te geven. Een gavere opening van de perfecte dag kun je niet bedenken, hè?

Reacties uitgeschakeld voor De leukste uitjes op de Veluwe vind je hier Tags: , , ,

Auteur:

Tekstschrijver, met hart voor tekst en klant!

This author has published 11 articles so far.

Comments are closed.