Absolute do’s tijdens je vakantie in Nieuw-Zeeland!

12 december 2016 | Auteur: | Posted in Reizen

Tijdens een vakantie in Nieuw-Zeeland zijn er tal van avontuurlijke dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kamperen, mountainbiken, skiën, wildwatervaren, windsurfen, bergbeklimmen en nog veel meer. Ook heeft het land op het gebied van natuur veel te bieden, denk daarbij aan vulkanische plateaus, gigantische fjorden, regenwouden, kristalheldere meren en wilde dieren. Helaas heb je tijdens een vakantie meestal maar beperkt de tijd en zul je keuzes moeten maken. In dit artikel wil ik je daarom enkele tips geven, die je echt niet wilt missen tijdens je vakantie in Nieuw-Zeeland!

Tip 1: Bekijk Milford Sound, de beroemdste fjord van Nieuw-Zeeland

De Milford Sound, in Fiordland National Park op het Zuidereiland, is een fjord van maar liefst 16 km en de meest indrukwekkende van Nieuw-Zeeland. De fjord snijdt diep het land in en langs de hoge bergwanden donderen spectaculaire watervallen naar beneden. Tip: alleen de weg er naar toe is super mooi, neem dus de tijd om onderweg even te stoppen!

Tip 2: Wilde dieren spotten in Kaikoura

Aan de oostkust van het Zuidereiland ligt Kaikoura, wat de beste plek is om wilde dieren te spotten in Nieuw-Zeeland. Niet alleen kun je er walvissen, dolfijnen en zeehonden zien, maar ook pinguïns, stormvogels en diverse soorten albatrossen!

Tip 3: Beklim de Franz Josef Glacier

De Franz Josef Glacier is met haar prachtige pieken, ijsgrotten en gletsjerspleten absoluut de mooiste gletsjer van Nieuw-Zeeland. Er zijn verschillende tracks die je naar de gletsjer brengen, waarbij je kunt kiezen uit diverse niveaus. Zo is de hike voor iedereen een uitdaging, waarbij je werkelijk met een prachtig uitzicht wordt beloond. Tip: ga op tijd! ‘s Middags wordt het namelijk vaak bewolkt, waardoor het uitzicht minder mooi is.

Tip 4: Bekijk het prachtig gekleurde Wai o Tapu Thermal Wonderland

Vlakbij Rotorua (op het Noordereiland) vind je het geothermische gebied Waiotapu Thermal Wonderland. Na een uitbarsting van de Tarawera vulkaan is hier een prachtig natuurverschijnsel ontstaan, namelijk felgekleurde kraters, geisers en meren. Zonder twijfel dat je versteld zult staan van dit bijzondere fenomeen!

Tip 5: Ga naar Abel Tasmanpark, het kleinste National Park van Nieuw-Zeeland!

Bezoek tijdens je vakantie in Nieuw-Zeeland absoluut het Abel Tasmanpark. Hier vind je dichtbegroeide bossen, kloven, watervallen en grotten welke omgeven zijn door een azuurblauwe zee met eilanden, riffen en goudgele stranden. Het park staat bekend om de gave hikes die je kunt maken, waarbij je over hangbruggen, goudgele stranden en door indrukwekkende bossen loopt.

Meer tips, info of advies over je vakantie naar Nieuw-Zeeland

Ga je op vakantie naar Nieuw-Zeeland, maar wil je je graag nog wat meer inlezen? Bekijk dan eens de website van Pacific Island Travel. Dit is dé specialist op het gebied van vakanties in Nieuw-Zeeland!

Reacties uitgeschakeld voor Absolute do’s tijdens je vakantie in Nieuw-Zeeland! Tags: , , ,

Auteur:

This author has published 50 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.