Malaga, Andalusië op z’n best

6 april 2017 | Auteur: | Posted in Reizen, Stedentrips, Vakantie

Zoals wel meerdere fanatieke reizigers heb ik een bucketlist! Hier heb een lijst van bestemmingen die ik nog eens wil gaan bezoeken op deze mooie aardkloot. Bij het bezoeken van een bestemming lijkt het alsof er ook steeds weer nieuwe bijkomen. Op deze manier komt er nooit een einde aan en dat is misschien wel beter ook. Magala is een stad die al enige tijd bovenaan mijn lijst staat. Afgelopen jaar heb ik dan ook eindelijk Malaga helemaal binnenstebuiten gekeerd!

Na ongeveer 2 en een half uur vliegen vanaf Amsterdam bevond ik mij in Malaga in Zuid-Spanje. Het is er altijd wel prettig weer en voor een heerlijke tapasbar hoeft men niet ver te lopen. Bij binnenkomst van de stad Malaga wist ik meteen weer waarom ik hiernaartoe wilde. Naast de hippe en moderne winkels vind je in de zijstraatjes schattige boetiekjes en kun je je ogen uitkijken naar de rijke architectuur van de gebouwen en kerken. Daarnaast heeft Malaga een mooie haven waar grote cruiseschepen aanleggen en vertrekken.

De haven van Malaga is onlangs volledig gerenoveerd en langs de haven zijn leuke barretjes en terrasjes te vinden. Geniet van heerlijk koffie terwijl je cruiseschepen voorbij ziet komen. Gelukkig kennen winkels langs de hoofdstraat geen Siësta, waardoor je vanaf uur of 12 heerlijk kun je vertoeven. Het echte leven in de Malaga begint ’s avonds na het avondeten. Je komt dan gezellige groepjes mensen tegen langs de tapasbarretjes. De terrasjes vullen zich met locals en toeristen. Dit is Andalusië op z’n best.

Zodra je afwijkt van de hoofdstraatjes, zal je merken dat de kleinere boetieks zich wel aan een Siësta houden. Vanaf de middag tot een uur of vier kom je dus voor een dichte deur te staan. Daarna gaan de boetieks weer open tot een uur of negen ’s avonds. Dit geldt echter niet voor de zaterdag en zondag wanneer deze winkeltjes gesloten zijn. Houdt bij een bezoekje in het weekend hier rekening mee. Voor een stedentrip naar Malaga adviseer ik daarom is om op woensdag of donderdag aan te komen en dan op zondagmorgen eventueel weer terug te gaan.

Persoonlijk vond ik mijn vakantie in Malaga echt fantastisch vanwege de mensen en de vele mogelijkheden die de stad te bieden heeft. Als je nou wilt gaan winkelen of wil liggen op het strand. Vanuit Malaga kun je makkelijk een stedentrip maken aan omliggende steden als Marbella en Torremolinos. Voor een stedentrip raad ik aan om een auto te huren en eventueel een heerlijke villa in Andalusië zoals ik heb gedaan. Dat maakt het mogelijk om op avontuur uit te gaan, en een dagje lekker voor jezelf koken met verse ingrediënten die je overal in de omliggende steden kunt halen.

Reacties uitgeschakeld voor Malaga, Andalusië op z’n best Tags: ,

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.