Kamperen – een leuke ervaring

27 mei 2015 | Auteur: | Posted in Reizen

Reizen en kamperen

Wanneer de zomer aanbreekt zullen tienduizenden Nederlanders en Belgen wederom de sites van de touroperators bezoeken. Ze zijn op zoek naar een goedkope last minute. De eisen zijn simpel: een vakantieland waar de zon in de zomer minstens 9 uur per dag schijnt, goedkoop en liefst all in. Gelukkig zijn er ook andere reizen. Bij een kampeervakantie is er geen hotel met een all in formule – daar staat avontuur voorop. In dit artikel gaan we wat dieper in op dergelijk avontuur op de camping.

Wat is mogelijk?

Omtrent kamperen kan men gemakkelijk zeggen dat veel mogelijk. Aan het ene uiteinde hebben we ‘glamping’. Dit staat voor ‘glamorous camping’ en zoals de naam reeds doet vermoeden staat luxe hier voorop. Op dergelijke campings vindt men dan ook enkele zwembaden en hier is het wel mogelijk om te opteren voor een ‘all in’ formule. Aan het andere uiteinde is er dan een trektocht doorheen een ruw landschap bij barre weersomstandigheden. Man tegen de natuur met enkel zijn trekzak. Daartussen vindt men de normale camping: de tent stallen op een camping en ondertussen de omgeving verkennen. Bij dergelijke kampeerervaring hoort zeker een BBQ – denk bijvoorbeeld maar aan een bescheiden Campingaz Party Grill.

Voorbereiding

Wanneer er geen ervaring is met kamperen, dan kan het interessant zijn om eerst wat informatie op te zoeken. Het belangrijkste is uiteraard een tent. De prijs van een tent varieert van enkele tientallen euro’s tot enkele honderden euro’s. Deze laatste zijn dan tenten met een zeer laag gewicht, gemaakt met een specifiek doel: gewichtsbesparing bij trektochten. Kortom: neem het aanbod van kampeerwinkeltje (http://www.kampeerwinkeltje.nl/) eens door en voor je het weet ben je volledig uitgerust om te vertrekken op kampeervakantie!

Auteur:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.