Per auto reizen in Australië

30 april 2015 | Auteur: | Posted in Reizen, Vakantie

Ben jij van plan om te gaan reizen door het prachtige land Australië? Je vindt vast en zeker overal op internet leuke en leerzame artikelen die je helpen bij de voorbereidingen. Om die reden gaat dit artikel niet in op de algemene reistips van het land “down under”. Voor algemene tips of hulp bij het boeken van je reistickets kun je contact opnemen met www.backpackme.nl. Zij kunnen je helpen met dit soort zaken. Dit artikel gaat over de aanschaf van een auto in Australië. Want wat is er nu mooier dan in een eigen auto of camper door dit gigantische land te rijden?

Auto aanschaffen in Australië

Wanneer je een auto wilt gaan kopen komt daar veel bij kijken. Je bent aan de andere kant van de wereld, je hebt dus ook met hele andere dingen te maken. Zo moet de auto betrouwbaar zijn, geschikt voor het terrein waar je wilt gaan rijden en hij moet genoeg plaats bieden voor de personen en hun bagage met wie je eventueel gaat rondreizen. Het is geen goed plan om een nieuwe auto te kopen voor je reis, bovendien is dat ook erg prijzig. Een tweedehandse auto is prima, kies wel voor een auto die minstens een jaar mee kan. In Nederland zijn we bekend met Marktplaats, in Australië heb je Gumtree. Deze site is speciaal voor auto’s met kampeerspullen. Wanneer je een auto koopt, wanneer deze verkocht wordt door iemand met een working holiday visa, zit hier een complete kampeeruitrusting bij. Je kunt op deze manier vanuit thuis al gaan kijken welke auto in welke prijsklasse bij jouw wensen past. Je kunt ook ter plekke op zoek gaan naar een geschikte auto, vaak is het zo dat je dan goedkoper een auto kunt aanschaffen.

Auto gekocht?

Heb je de auto gekocht? Dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee dient te houden. Je moet binnen 14 dagen de auto op je eigen naam laten registreren, dit moet in de staat waar de auto geregistreerd is. Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf van de auto.

Een aantal handige tips voordat je gaat rijden:

  • Probeer zoveel mogelijk overdag te rijden

  • Zorg dat je op tijd stopt om te tanken en neem altijd een jerrycan met benzine mee

  • Ben op de hoogte van de REGO, de prijs die je moet betalen om de weg op te mogen rijden

  • Check altijd of je niet met een gestolen auto te maken hebt

  • Check altijd of er geen boetes open staan op de auto

  • Zorg ervoor dat je aan het eind van je reis je auto weer op tijd verkoopt.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.