De bruisende stad Berlijn: dé place to be

23 maart 2015 | Auteur: | Posted in Stedentrips, Vakantie

Nu wil jij graag weten waarom Berlijn dé place to be is. Na dit artikel weet jij waarom jij naar Berlijn moet gaan voor een onvergetelijke stedentrip.

Wir sind die Hollanders!

Het liefste schreeuwt ons kleine, trotse volkje van de daken dat ze Nederlands zijn. Maar of dit nou zo’n verstandige zet is als we bij onze buurtjes op bezoek zijn … ik denk het niet. Misschien is het maar beter om de pullen in de lucht te gooien en te proosten op een gezellige avond, waar vele liters bier mogen vloeien en kilo’s bratwürst erdoorheen mogen gaan.

Berliner Bierfestival

Houd jij wel van een feestje? Dan moet jij een zeker in Berlijn zijn tijdens het Berliner Bierfestival! Combineer cultuur, uitgaan en bier in een! Het internationale Berliner Bierfestival vindt plaats van 7 tot 9 augustus. Een leuk weetje: in 2011 heeft dit bierfeest het Guinness Book of Records gehaald voor de langste biertuin in de wereld. Tijdens dit festival kun je uit maar liefst 87 landen bier proeven. Het is dus wel verstandig om een hotelletje te boeken zodat je rollend naar huis kunt.

Andere bezienswaardigheden in Berlijn

Naast het bierfeest zijn er nog tal van andere dingen te doen in deze grote stad. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige, en misschien wel meest bekende bezienswaardigheid, de Brandenburger Tor. Checkpoint Charlie is ook erg indrukwekkend om te zien en is nog helemaal in staat zoals die vroeger was. De Holocaust Mahnmal is erg indrukwekkend, en moet je zeker bezoeken als je in Berlijn bent. Als je even genoeg gezien en gelopen hebt, heb je enorm veel mogelijkheden aan barretjes, café’s en goede restaurants om tot rust te komen.

Weet jij al wanneer je jouw stedentrip Berlijn gaat boeken? Een ding is in ieder geval zeker, in Berlijn zul je niet stilzitten. Of je nu liever het nachtleven ontdekt, liters bier wegdrinkt op een bierfestival of de cultuurkant op gaat, het is allemaal mogelijk in het bruisende Berlijn.

Auteur:

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.