Dagje uit in Den Haag

10 juli 2015 | Auteur: | Posted in Stedentrips

Wat is er te doen in Den Haag? Den Haag biedt erg veel leuke activiteiten voor zowel jong als voor oud. In Den Haag vind je schitterende paleizen die je gewoon kunt bezoeken. Wil je moet musea zien, architectuur bekijken of genieten van de natuur? Dan is Den Haag de stad voor jou!

Madurodam

De bekende miniatuurstad Madurodam is een bijzonder uitje wat leuk is voor het hele gezin. In Madurodam kun je Nederland bekijken alsof je een reus bent. Zo kun je overal tussendoor lopen. Kleine mensen, kleine gebouwen, kleine rivieren: in Madurodam is alles klein!

Drievliet

Attractiepark Drievliet is een populair park voor kinderen. Kinderen kunnen hier genieten van diverse attracties als een draaimolen, een schommelschip, een spookhuis en een achtbaan.

Verder kunnen ook de ouders genieten van Drievliet, door een bakje koffie te drinken in één van de restaurants.

Museon

Het Museon in Den Haag is origineel gebouwd voor kinderen. Het was de bedoeling dat kinderen konden genieten van de leuke en interessante kant van de wetenschap. Het Museon is erg geschikt voor scholen, doordat ze een educatief programma bieden speciaal voor het primair- en voortgezet onderwijs. In het Museon kunnen de kinderen zelf ontdekken en verkennen.

Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde is ontstaan in het jaar 1533 toen er een Middeleeuwse Hofstede gebouwd werd. De eerste bewoner van het gebouw was Louise Coligny, wie de laatste echtgenote van Willem de Zwijger was. Paleis Noordeinde wordt nog steeds gebruikt door de Koninklijke familie als het werkpaleis. Hier wordt bijvoorbeeld vaak vergaderd en worden gasten ontvangen.

Parkeren in Den Haag

Parkeren in Den Haag is erg makkelijk gemaakt. Je kunt makkelijk in het centrum parkeren. Echter geldt in bijna de hele stad het betaald parkeren. Als je een evenement of een bezienswaardigheid bezoekt, is Q-Park zonder twijfel de beste optie. De Q-Park parkeergarages zitten midden in het centrum, zijn gemakkelijk te bereiken en je kunt er fijn parkeren.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.