Dagje Rotterdam met de kinderen

15 april 2015 | Auteur: | Posted in Stedentrips

Als je gezellig een dagje weg wilt met kinderen dan zou je eens kunnen overwegen om naar Rotterdam te gaan. Hier zijn zoveel mogelijkheden dat je het met één dag eigenlijk niet kan redden. Maar er zijn een aantal opties en uitjes die je echt gezien moet hebben. Uitjes die voor heel het gezin leuk om te doen zijn.

Miniworld Rotterdam

De grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux is te vinden in Rotterdam. Miniworld Rotterdam is een spectaculaire miniomgeving die altijd in beweging is met ongeveer 27000 bewoners. De dagen duren er 24 minuten en overdag zie je bewoners aan het werk. Boerenlandschappen, de stad en haven je vindt het er allemaal terug. En je ziet er overal treinen en vrachtwagens rijden om hun lading naar de haven te brengen. Typische gebouwen die je in Rotterdam kunt vinden zie je terug in Miniworld.

Blijdorp

In Rotterdam heb je één van de mooiste dierentuinen van Europa, Diergaarde Blijdorp. De dierentuin is in gebieden ingedeeld waar je dieren uit alle werelddelen terug kunt vinden. Gorilla’s, giraffen, okapi’s, ijsberen en tropische vlinders zijn enkele diersoorten in in Diergaarde Blijdorp huisvesten. Er zijn nu drie baby girafjes te bewonderen in het binnenverblijf van de dierentuin, ze zijn eind maart en begin april geboren. Zijn de kinderen klaar met het kijken naar dieren? Dan is er voldoende mogelijkheid om lekker te spelen, binnen én buiten. De binnenspeeltuin is er vooral voor de kleinere kinderen, buiten is er een enorme speeltoren die vooral voor de grotere kinderen is. Hier kunnen ze lekker klimmen en klauteren.

Pannenkoekenboot

Ben je klaar met je dagbesteding dan wil je waarschijnlijk wel een lekker hapje eten. Wat dan zeker leuk is voor de kinderen is een rondvaartje op de pannenkoekenboot. Dan kun je onbeperkt pannenkoeken eten terwijl je van het uitzicht, waaronder de bijzondere skyline en de vele havens, geniet. Leuk voor jong en oud!

Bereikbaarheid

Rotterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar zeker ook met de auto. In Rotterdam heb je ook genoeg mogelijkheden om je auto te parkeren als dat nodig is. Wil je een dagje naar een andere stad? Kijk hier dan voor meer inspiratie.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.