De duurste en goedkoopste taxi’s ter wereld

4 februari 2015 | Auteur: | Posted in Stedentrips

Er wordt in Nederland veel geklaagd over de taxiprijzen in grote steden. Met name in Amsterdam kunnen de prijzen hoog uitvallen, wat niet bij iedereen in goede aarde valt. In onze hoofdstad betaal je bijna 3 euro per kilometer als je vanaf het vliegveld reist, wat inderdaad vrij prijzig is. De vraag rijst: is Amsterdam duur in vergelijking met andere steden ter wereld?

Best wel. De allerduurste stad om een taxi te pakken in de wereld is Berlijn, waar je ongeveer 3,50 euro betaalt per kilometer, als je een taxi vanaf het vliegveld neemt. De Berlijnse taxi’s zijn weliswaar zeer praktisch en betrouwbaar – zoals je van Duitsers mag verwachten – maar deze kwaliteit heeft dus zijn prijs. Andere hoofdsteden in Europa volgen op gepaste afstand. In Londen en Parijs betaal je ongeveer 2,50 euro per kilometer en in Rome is de prijs vergelijkbaar met Amsterdam.

Europese taxi’s zijn echter wel duur ten opzichte van de rest van de wereld. In Amerika betaal je (omgerekend) alleen in San Francisco meer dan 2,50 euro per kilometer. In steden als Chicago en New York ligt dit beduidend lager. In Latijns-Amerika wordt het helemaal goedkoop: in Brazilië betaal je doorgaans nog geen euro per kilometer.  Buenos Aires is de goedkoopste hoofdstad ter wereld als het om taxiprijzen gaat. Je betaalt er minder dan 50 cent per kilometer. Uitzondering in deze regio is San José (Costa Rica), waar je bijna net zoveel betaalt als in Berlijn.

Al met al is Amsterdam dus een van de duurste steden ter wereld om een taxi te nemen. Daarbij moet wel gezegd worden dat het gaat om ritjes vanaf het vliegveld, dus de prijzen kunnen meevallen voor lokale ritten. Met centrales als Taxi Zandvoort en Taxi Haarlem kun je nog altijd betaalbaar en comfortabel van A naar B komen.

 

Auteur:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.