8 % Van de wintersporters kiest voor vervoer per touringcar

25 november 2014 | Auteur: | Posted in Reizen, Vakantie

Voor het wintersportseizoen van 2014 – 2015 is de prognose voor nu dat 8% van de reizigers zal kiezen voor het vervoer per touringcar naar hun wintersportbestemming. Uitgaande van 930.000 Nederlandse wintersporters zijn dat voor dit jaar dus zo’n 74.400 reizigers.

Ten opzichte van 2013 zien we een lichte daling. Zo waren er in 2013 ongeveer een gelijk aantal wintersporters als in 2014. In 2013 verkozen nog ongeveer 1 op de 10 reizigers (10%) vervoer per touringcar boven de trein, het vliegtuig en het meest gebruikte vervoersmiddel, de auto.

Het meest populaire vervoersmiddel blijft de auto. Zo’n 80% van de reizigers kiest nog steeds voor het vervoer per auto. De overige 12% van de reizigers zal dit jaar per trein of vliegtuig naar hun wintersportbestemming afreizen. Dit aantal is ten opzichte van 2013 ook min of meer gelijk gebleven.

Als we voor dit jaar het aantal reizigers naar wintersportgebieden terugrekenen naar het aantal touringcars en uitgaan van 50 zitplaatsen per touringcar zullen er dit jaar zo’n 1488 touringcars afreizen naar de verschillende populaire wintersportgebieden in o.a. Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Tsjechië & Italië.

Voor het vervoer per touringcar naar een wintersportbestemming maken klanten doorgaans gebruik van pendeldiensten, georganiseerde groepsreizen of huren zij met een groep zelf een. Met name het aantal pendels naar Winterberg is de afgelopen jaren flink gestegen. Ook groepen die zelf een touringcar huren om naar hun wintersportbestemming af te reizen stijgt.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.