Voetbal in Zuid-Amerika

31 maart 2014 | Auteur: | Posted in Sport, Voetbal

 

Europa en Zuid-Amerika

Het Europese voetbal verschilt van het voetbalspel in Zuid-Amerika. Dat is een feit. Dit komt door een aantal redenen, die in dit artikel besproken zullen worden. Hoewel het vooral te maken heeft met het klimaat, hebben ook factoren als cultuur en de nationale economie spelen hierbij een rol.

Het klimaat

Het klimaat in het continent Zuid-Amerika is natuurlijk erg anders dan het klimaat in Europa. Het warme klimaat, waar het erg vochtig is en soms zelfs wat benauwd, heeft een andere invloed op de sportwereld dan in een kouder klimaat dan in de westerse wereld. In een warmer klimaat zijn de omstandigheden moeilijker om je eens flink in te spannen tijdens het sporten, tenzij sporters het gewend zijn. Bij wedstrijden waarbij Europese teams in een Zuid-Amerikaans land spelen, kan dit dus soms in hun nadeel werken. Het is daarbij dus van belang dat voetballers goed begeleid worden door hun trainer of zaakwaarnemer.

Cultuur

Ook de cultuur speelt een rol in het feit dat het Zuid-Amerikaanse voetbal verschilt van andere continenten. Het is geen geheim dat Zuid-Amerikanen wat meer temperament hebben dan Europese voetballers en dat dit soms tot uiting komt in wat feller spel.

Economie

Een andere factor die kan bijdragen aan het verschil tussen Europees voetbal en Zuid-Amerikaans voetbal, is de nationale economie. In Zuid-Amerika zijn de landen meestal een stuk armer dan in Europa. De voetbalclubs hoeven echter niet ook arm te zijn en kunnen zich vaak ook veroorloven om dure spelers te kopen. Zaakwaarnemers spelen hierbij een belangrijke rol en bemiddelen tussen speler en club

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.