Buitenspelen: gezond en leuk!

15 oktober 2020 | Auteur: | Posted in Sport

Dat buitenspelen gezond is, weten we allemaal. Dat het leuk is weten wij wel, maar je kind zit liever achter een beeldscherm? Dan zal je hem of haar moeten overtuigen van het leuke van buitenspelen! Ga gezellig samen naar buiten, ook goed voor jouzelf. En zorg ervoor dat je kind ook leuk speelgoed heeft om leuk buiten te spelen! Ga voor leuke artikelen en materialen om mee te spelen, zoals bijvoorbeeld Woom fietsen. Door te kiezen voor mooie materialen stimuleer je je kind nog meer.

Fiets

In Nederland leren we onze kinderen al jong fietsen. Een kinderfiets uitzoeken gebeurt dan ook al jong. Maar het wordt pas echt leuk als er ook echt gefietst gaat worden. Ga gezellig met elkaar de duinpaden op, de bospaden af, het strand op of wat dan ook. Maar maak er een heerlijke spannende tocht van. En je kind kan hiermee natuurlijk ook prima thuis zelf spelen. Lekker scheuren door de plassen, bijvoorbeeld. Voordeel: een fiets is ook gewoon handig om mee op school te komen of de stad in te gaan met mama. Een stoere kinderfiets, zoals dus een Woom Bike, kan tegen een stootje, waardoor je er veel meer mee kan doen dan alleen maar netjes over straat rijden.

Alles met wielen

Naast een fiets zijn andere attributen met wielen natuurlijk ook helemaal leuk. Een step, een waveboard, een skateboard of wat dan ook. Goed voor uren speelplezier! En waarom zou je niet een keer zo’n grote familiestep huren om een tocht mee te maken? Er is heel veel variatie op dit gebied. Dus ook vast een variant die je kind leuk vindt én wat past bij zijn motorische ontwikkeling. Voorkom frustratie door niet te ingewikkelde dingen te kopen, waar je kind gewoon nog te jong voor is. Dan is het speelplezier al snel ver te zoeken.

Water

Kinderen zijn gek op water. In de zomer is speelgoed met water dan ook zeker aan te bevelen. Lekker afkoelen en een hoop pret! Let wel op de veiligheid! Denk bij dit soort activiteiten o.a. aan:

  • Badje
  • Waterpistolen
  • Watertafels om met bootjes enzo in te spelen
  • Naar een waterpark toegaan
  • Of het zwembad natuurlijk
  • Met een opblaasbootje het water op
  • Een vlonder bouwen
  • Een waterbaan
  • Een zeephelling (groot zeil met sop om overheen te glijden)

Groot tuinspeelgoed

Een trampoline in de tuin zien veel kinderen wel zitten. Een mooie, ruime zandbak is ook leuk. Zie je dat niet zitten, dan kan je ook  kiezen voor een zandbak in een tafelmodel. Deze kan je eventueel leegscheppen en hem dan als watertafel gebruiken. Voordeel is dat je kind er niet zelf in kan gaan zitten. Maar aan de andere kant is dat nou juist voor je kind wel weer leuk. Heb je een kindje die niet graag vies wordt, dan kan het misschien wel schelen om te kiezen voor een tafelmodel. Een speelhuisje, glijbaan, schommel en klauterrekken. Allemaal hartstikke leuk!

Ballen

Maar een ‘gouwe ouwe’ is toch wel de bal. Of het nu om een voetbal gaat om met de kinderen uit de straat een potje te voetballen of om een basketbal, waarbij je een basket in de tuin zet: het is leuk om met een bal te spelen! Hang een net dwars door je tuin of op het woonerf en laat de kinderen volleyballen. Leer ze hoe ze moeten stoepranden (op een veilige plek) of gewoon behendigheidsspelletjes met een bal. Het is eigenlijk gewoon allemaal leuk!

Reacties uitgeschakeld voor Buitenspelen: gezond en leuk! Tags: , , , , ,

Auteur:

Tekstschrijver, met hart voor tekst en klant!

This author has published 11 articles so far.

Comments are closed.