10 tips voor de aankoop van een airsoft apparaat

2 september 2017 | Auteur: | Posted in Individuele sporten

Airsoft is een sport die in de lage landen meer en meer aan populariteit wint. Echter, de aankoop van alle afzonderlijke gear kan duur uitvallen, vooral als je het eerst wilt uitproberen, om zeker te zijn dat het je ding zal zijn, voor je overgaat tot de aankoop van kwaliteitsmateriaal. Aangezien het populair is, is er ook een grootte 2de hands markt aanwezig. Waar moet je nu op letten bij de aankoop van een airsoft AEG of pistool?

1. Kwaliteit gaat langer mee

Er is een groot verschil in prijs tussen airsoft van goedkope Chinese makelij en deze van kwaliteitsmerken volledig uit metaal. Soms is het moeilijk af te leiden van een foto om welk merk het nu juist gaat, daar verschillende producten soms hetzelfde model maken. Een voorbeeld hiervan is de SVD. Deze wordt gemaakt door ASG, Real Sword, King Arms, CYMA, in een versie volledig uit ABS tot één volledig uit metaal en hout. Prijzen variëren dan ook van €100 tot €1000. Controleer dus zeker bij de aankoop het merk van het wapen die je koopt om later niet voor verrassingen te staan.

2. Probeer het eerst

Voordat u een gebruikt Airsoft apparaat koopt, is het best die eerst ter plaatse uit te proberen, zodat u voor uzelf kan uitmaken dat alles in goede staat is. Soms worden ze aangeboden online en plaatst de verkoper enkel kleine foto’s online. Vraag dan zeker naar foto’s van de AEG of GBB uit verschillende hoeken. Probeer ook om te gaan naar een verkoper die al een goede online reputatie heeft.

3. Vraag naar de doos

Als het airsoft apparaat bijvoorbeeld voorzien is van een upgrade, vraag dan naar de originele fabrieksonderdelen alsook eventuele andere reserveonderdelen die die al aangekocht heeft. Zo hebt u iets achter de hand moest die later toch breken. Veelal heeft de verkoper ook nog de originele doos of handleiding. Probeer die ook vast te krijgen, want het kan aartsmoeilijk zijn om op het internet de originele handleiding terug op te vissen.

4. Doe een onderhoud

De verkoper kan zeggen wat die wilt, maar er kunnen altijd nog kleine restjes vuil of dergelijke achterblijven op een plaats die niet gewenst is, en als dan overenthousiast begint te spelen met het wapen kan het breken. Het is daarom aan te raden onmiddellijk na de aankoop het wapen te laten nazien door iemand met kennis van zaken. Dit kan jezelf zijn, een team member of een erkende handelaar. Als je er zelf geen ervaring mee hebt, zou ik er niet aan beginnen.

5. Betrouw nooit de BBs

Betrouw nooit de meegeleverde BBs als de zak open is. Deze kan bestaan uit een mix van gewichten, merken, kwaliteiten en al dan niet biologisch afbreekbare BBs. In de handel zijn genoeg gespecialiseerde winkels die je perfect kunnen bijstaan in de aankoop van de correcte BBs.

6. Pas op met custom paintjobs

Een airsoft AEG kopen die al volledig voorzien is van een custom paintjob kan zeer aantrekkelijk zijn, maar pas op. Je krijgt er die achteraf zeer moeilijk terug af en kan een latere herverkoop bemoeilijken. Kijk ook in detail naar de afwerking van die beschildering. Als die slordig gezet is, kan dat ook een teken zijn van slecht onderhoud in het algemeen.

7. Als u zelf u AEG niet kan open openen en de internals kan controleren, let goed op de toestand van de pinnen die het geheel samen houden. Als alle verf verwijderd is of ze staan vol met krassen, geeft dit een indicatie van goed of slecht onderhoud.

8. Comptabiliteit

Als alle andere airsoft geweren of pistolen die je al in je bezit hebt van een bepaald merk zijn, is de kans groot dat je onderling eventueel dingen kan uitwisselen, en deze dus niet meer moet opnieuw gaan aankopen. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan batterijen en magazijnen.

Maar kijk hierbij ook verder dan je eigen collectie maar ook naar je team. Als iedereen een m4 heeft en jij koopt een AK74, dan zal je nooit onderling een magazijn kunnen uitwisselen.

9. Gewicht:

Iedereen houdt van de duurzaamheid van metalen bodem airsoft geweren (in tegenstelling tot plastic lichamen), maar metaal is zwaar. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat een metalen lichaam 7 kilo kan wegen en dat betekent dat het lichaam zeer zwaar wordt na een lange dag van spelen, vooral als het warm buiten is. Veel AEG’s die gebruik maken van plastic lichamen en ze gebruiken hoogwaardige kunststoffen / ABS / en mogelijk Polymer. De kosten van het verhandelen van een plastic lichaam met een metaal kan variëren van vijftig tot honderd dollar voor het metalen lichaam airsoft gun.

10. Wapenaccessoires kunnen een bonus zijn

Wapenaccessoires kunnen een bonus zijn, maar niet door ze gecharmeerd worden. Soms krijg je ook tactische uitrusting zoals brillen, handschoenen, … Als je ze niet nodig hebt, neem ze niet in aanmerking voor de uiteindelijke prijs die je wilt aanbieden.

 

 

Hou er ook rekening mee dat de verkoop van airsoft apparaten in België en Nederland gereglementeerd is. In België is de verkoop vrij vanaf 18 jaar, maar in Nederland moet u aangesloten bij de airsoft organisatie NABV. Versturen van airsoft apparaten in bij wetgeving verboden tussen particulieren.

Reacties uitgeschakeld voor 10 tips voor de aankoop van een airsoft apparaat Tags:

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.