Meer informatie over de Arena vindt u hier

28 maart 2017 | Auteur: | Posted in Sport

Bij de meeste mensen is het wel bekend dat de Arena in Amsterdam is. Ook weten veel mensen dat dit de thuishaven van voetbalclub Ajax is. Maar wat veel mensen niet weten over de Arena wordt in dit artikel onthuld.

Bereikbaarheid

Of u nou met het openbaar vervoer, touringcar, taxi of fiets naar de Arena komt de bereikbaarheid is goed. Als u gebruik maakt van de trein dan kunt u uitstappen bij station Amsterdam Bijlmer. Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar Amsterdam Arena. Ook de metro en bus stoppen op dit station. Komt u met de auto, dan parkeert u deze makkelijk bij de Arena. Er zijn verschillende parkeergarages variërend van 3 tot maximaal 10 minuten loopafstand van de Arena. Deze zijn voordelig en dichtbij. Wilt u nog iets voordeliger parkeren? Dan kunt u ook altijd nog gebruik maken van P+R locaties in de buurt. Dan zit u daarna nog tussen de 15 en 40 minuten in de trein naar station Amsterdam Bijlmer en loopt u vanaf daar naar de Arena. Ook per taxi en per fiets of motor is het stadion goed bereikbaar.

Toegankelijkheid

De Amsterdam Arena wil graag iedereen verwelkomen in het stadion. Onafhankelijk van leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand. Ook voor mensen die slechtziend zijn, in een rolstoel zitten of een ander lichamelijk ongemak hebben wil de Arena toegankelijk zijn. Zo zijn er liften en roltrappen door het stadion heen, waardoor alle lagen in het stadion goed toegankelijk zijn voor bezoekers die in minder goede condities zijn. Tijdens voetbalwedstrijden van Ajax is er een plek op een platform in de ring gereserveerd voor rolstoelgebonden toeschouwers. Ook begeleiders kunnen hierbij zitten. Daarnaast kunnen er bij andere concerten en evenementen in de Arena ook speciale plekken voor rolstoelgebonden bezoekers worden gecreëerd. Als u dit aangeeft tijdens het boeken van een ticket, dan houdt de organisatie hier rekening mee.

In het stadion

Een paar huishoudelijke mededelingen zijn de volgende:

  • Betalen in het stadion kan uitsluitend per Pin. Mastercard, Visa en V PAY worden ook geaccepteerd. Bij sommige evenementen is het alleen mogelijk om met de ArenA cards te betalen.
  • Eten en drinken kunt u vinden bij de verkooppunten van drie uitbaters. Bij de Catering Club kunt u terecht voor (non) alcoholische dranken, verse broodjes en snacks. Bij Vemo Catering worden vers belegde broodjes verkocht en kunnen ook (non) alcoholische dranken worden gekocht. Mr. Long verkoopt snacks uit de Vietnamese keuken. Er worden geen alcoholische dranken verkocht aan bezoekers die jonger dan 18 jaar zijn.
  • EHBO-posten zijn er in elke ring. Elke ring heeft één post aan de Noord- en één aan de Zuidzijde.
  • Toiletten zijn makkelijk te bereiken vanuit elk vak. De gehandicaptentoiletten zijn duidelijk aangegeven en zijn altijd in de buurt van de plaatsen waar minder valide bezoekers kunnen zitten.
  • Roken is verboden. Dit geldt voor het gehele terrein van de Arena.

Spreekbeurt over de Arena

Spreekbeurten horen erbij op de basisschool. Veel kinderen zien hier tegenop. Als zij zelf een onderwerp, dat ze interessant vinden, voor hun spreekbeurt weten dan hebben kinderen er meestal meer plezier in. Een onderwerp vinden kan soms ook heel lastig zijn. Is uw kind een enorme voetbalfan? Dan kan hij of zij een spreekbeurt houden over de Amsterdam Arena. Er valt namelijk heel veel over te vertellen. Uw kind kan verschillende weetjes over het stadion in zijn of haar spreekbeurt verwerken. Afhankelijk van welke uw kind leuk en interessant vindt.

Reacties uitgeschakeld voor Meer informatie over de Arena vindt u hier

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.