Laat jouw conditie te wensen over? Spinnen zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en is ook nog eens gezond.

24 juni 2019 | Auteur: | Posted in Fitness

Steken in je zij, buiten adem zijn nadat je voor de bus hebt gerend. Het zijn tekenen dat je uithoudingsvermogen niet zo groot meer is. Komen deze tekenen je bekend voor? Dan is het een goed idee om om aan je conditie te werken en deze met spinning te verbeteren.

Spinning zorgt ervoor dat je conditie snel vooruitgaat en het is ook nog eens goed voor de gezondheid. In dit artikel gaan we dan ook in op deze fietssport en leggen we je uit wat spinning is,. Uiteraard laten we ook zien wat de voordelen van het spinnen zijn en wat je voor een lesje spinning nodig hebt.

Wat is spinning?

Tijdens een les spinning zit je op een hometrainer. Dit is een fiets waarop je diverse spinning-oefeningen uitvoert. Er zijn verschillende soorten workouts en er is voor iedere sporter een individueel programma mogelijk. De zwaarte van de training wordt dus aan jouw niveau aangepast en wordt geleidelijk opgebouwd naar een hoger tempo.

De voordelen van spinning

  • Door te spinnen verbrandt je veel calorieën. De workouts die je met een les spinning uitvoert, zorgen ervoor dat je snel van het vet rond je benen, buik en billen afkomt.
  • Is je conditie niet optimaal? De oefeningen op de hometrainer zorgen ervoor dat je snel over een goed uithoudingsvermogen beschikt.
  • Heb je last van vermoeide benen, gezwollen voeten of enkels? Dan zijn dit vaak symptomen van een slechte doorbloeding van het lichaam. Spinnen zorgt voor een goede bloedsomloop wat dit soort klachten voorkomt en laat afnemen.
  • Spinning-oefeningen vergroten de longcapaciteit. Hierdoor voorkom je ziektes zoals copd, hart- en vaatziektes en een te hoge bloeddruk.

Wat zijn de benodigdheden voor spinning?

Een goede fietsbroek

Een les spinning is vrij intensief dus zorg dat je je niet te warm aankleedt. Zorg in ieder geval voor een goede fietsbroek die voorzien is van een zeem.

Sportschoenen

Op de fiets kun je gewoon je sportschoenen aantrekken. Er zijn echter wel speciale schoenen met SPD schoenplaatjes maar deze zijn voor de echte fanatiekeling.

Flesje water en handdoek

Tijdens het sporten moet je veel water drinken. Het is dus belangrijk om een flesje water of een bidon bij de hand te hebben. De handdoek heb je nodig om het zweet af te vegen, niet alleen voor jezelf maar ook voor de sporter die na jou komt.

Reacties uitgeschakeld voor Laat jouw conditie te wensen over? Spinnen zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en is ook nog eens gezond.

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.