3 Oefeningen voor een grote borst en schouders

2 december 2015 | Auteur: | Posted in Fitness

Wil je ook een grote borst en opvallende schouders? De volgende 3 oefeningen kunnen je helpen om dit voor elkaar te krijgen.

Zijwaarts dumbbell heffen

Ga staan met in iedere hand een dumbbell. De handpalmen wijzen naar je lichaam. Houdt de voeten gelijk met de schouders en de armen naast je lichaam. Breng de dumbbells zijwaarts naar boven tot net boven de schouders en houdt de armen gestrekt tijdens de beweging. Laat vervolgens de dumbbells langzaam en gecontroleerd zakken. Het is belangrijk dat de kracht uit de schouders komt. Breng de dumbbells niet naar boven met een zwaai.

Dumbbell Shrugs

Ga rechtop staan met je voeten gelijk met de schouders. Houdt in iedere hand een dumbbell met de armen gestrekt langs je lichaam. Laat je schouders naar beneden hangen. Breng de schouders vervolgens zo ver mogelijk naar boven. Laat de schouders vervolgens weer zakken. Het is ook mogelijk om de schouders te draaien in een ronde beweging. Shrugs kunnen ook uitgevoerd worden met een barbell.

Incline Dumbbell Press

Ga zitten op het einde van een bankje. Zet het bankje in een 45 graden hoek. Neem in iedere hand een dumbbell en laat deze rusten op je knieƫn. Ga naar achteren liggen en breng de dumbbells naar je schouders/borst. Druk de dumbbells omhoog boven je lichaam naar elkaar toe. De dumbbells zijn dan ter hoogte van de bovenborst waarbij de handpalmen naar voren wijzen. Laat de dumbbells langzaam weer zakken en herhaal de beweging.

Auteur:

This author has published 16 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.