Hoe train ik de core?

10 april 2015 | Auteur: | Posted in Fitness

Het trainen van de core is de afgelopen 10 jaar alsmaar vaker gedaan door mensen op de sportschool. De “core” is een populaire naam voor het gebied rond de buik en onderrug. De core van het lichaam bestaat uit 29 spieren die zich in het torso van een mens bevinden. De spieren van de buik vertegenwoordigen een deel van de core spieren maar er zijn meer spieren. De rechte buikspier is bijvoorbeeld één van de core spieren.

Trainen van de core
Door het trainen van de core spieren van het lichaam worden de spieren in de buik effectief gestimuleerd. Fitness oefeningen zoals planks werken goed voor de belangrijkste core spieren. Om de core sterker te maken zijn verschillende oefeningen mogelijk. Veel oefeningen waarbij het lichaam gestabiliseerd moet worden trainen de core. Bij zware compound oefeningen zoals de deadlift en de squat wordt de core ook veel gebruikt. Zelfs bij push-ups maakt het lichaam veel gebruik van de core spieren.

Welke core oefeningen kan ik doen?
Er bestaan honderden oefeningen die je kunt doen voor de core. Elke persoon heeft gehoord van één van de bekendste core oefeningen: de sit-up. Dit is een oefening waarbij de bovenkant van de rug van de grond getild wordt door de buikspieren aan te spannen. De meest effectieve oefeningen voor de core zijn echter niet de populaire buikspieroefeningen zoals de sit-up. Dit zijn oefeningen voor de buikspieren waarbij het lichaam tegen de weerstand van beweging vecht. Dit zijn oefeningen voor de core zoals met een oefenbal. Om te stabiliseren moet het lichaam de buikspieren meer gebruiken.

Auteur:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.