Krav Maga

20 mei 2013 | Auteur: | Posted in Sport

Krav Maga is een bekend bij liefhebbers van verdedigingssystemen. Maar wat is Krav Maga eigenlijk en hoe is dit ontstaan?

Krav Maga
Krav Maga is officieel een Hebreeuws woord dat staat voor contactgevecht. Krav Maga is een verdedigingskunst die is ontstaan in Israël door Imi Lichtenfeld. Imi kreeg op jonge leeftijd al te maken met geweld. Hij beoefende daarom op jonge leeftijd al diverse krachtsporten zoals worstelen en gewichtheffen. In 1948 werd Imi instructeur voor Krav Maga. Hij gaf daarbij zelfverdedigingslessen aan onder andere het leger. Het zelf verdedigingssysteem van Imi groeide door de jaren heen enorm. Het groeide zelfs zo ver dat het inmiddels een internationaal zelfverdedigingssysteem is geworden.

Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem dat is gebaseerd op realistische situaties.  Hierbij kun je denken aan situaties zoals ontvoering, aanvallen met wapens, aanvallen zonder wapens enzovoort. Er zijn nog vele andere zelfverdedigingssystemen, de meeste zijn echter deels gericht op het uitoefenen van sierlijke bewegingen. Krav Maga daarentegen is gebaseerd op het zo snel mogelijk en effectief mogelijk reageren op situaties.

Bandkleuren
Door de jaren heen is Krav Maga enorm populair geworden. Zo is het in diverse landen, waaronder Nederland, mogelijk om Krav Maga uit te oefenen. Er zijn zelfs banden verkrijgbaar voor dit verdedigingssysteem. Bandkleuren die je kunt behalen bij Krav Maga zijn wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart.

Voor wie is Krav Maga?
Het is voor iedereen mogelijk om Krav Maga uit te oefenen, zowel mannen als vrouwen en zowel jong als oud. Met Krav Maga lessen leer je in een korte tijd hoe je effectief moet omgaan met bedreigende situaties. Zoals vele andere zelfverdedigingssystemen kent Krav Maga geen regels.

Auteur:

This author has published 28 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.