Hockeysokken en hockeyschoenen

19 november 2014 | Auteur: | Posted in Sport

Kleding is heel belangrijk. Buiten het feit dat het ons maakt wie we zijn (uitstraling), biedt het ook bescherming. Kleding beschermt ons tegen kou en andere ongemakken van buitenaf. Niet alleen in ons dagelijks leven maar ook tijdens het sporten is kleding heel belangrijk. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp.

Sportkleding

Zoals het woord zelf al zegt is sportkleding speciaal gemaakt voor het sporten. Zo is het bijvoorbeeld extra ventilerend (tegen het zweten) en biedt het bescherming op speciale plaatsen. Bij iedere sport is dit anders. Bij voetbal worden de schenen bijvoorbeeld extra beschermt door middel van scheenbeschermers en bij hockey ligt de nadruk op ons gebit, die beschermt wordt door middel van een bitje.

Hockeysokken

Maar, niet alleen de ‘bescherming’ tegen blessures is belangrijk tijdens het sporten. Ook de outfit op zich is belangrijk. Zo kunnen hockeysokken en hockey schoenen een wedstrijd maken of breken. Natuurlijk heeft dit niks met het doelpuntensaldo te maken, maar het maakt wel degelijk verschil uit hoe jij je voelt tijdens een wedstrijd. Verkeerde sokken bijvoorbeeld kunnen blaren veroorzaken, waardoor je minder hard en/of minder goed kunt lopen. Het is daarom verstandig speciale hockeysokken aan te schaffen als je aan hockey doet.

Hockeyschoenen

Maar ook het schoeisel is belangrijk. Net zoals in het dagelijks leven zijn verkeerde schoenen slecht voor onze voeten. Ook hiervan kunnen we blaren krijgen, of bepaalde andere ongemakken aan bijvoorbeeld onze tenen. Tijdens het sporten zijn schoenen extra belangrijk. Iedere sport heeft (bijna) zijn eigen schoen met bepaalde kenmerken. Zo is een hardloopschoen heel anders dan een handbalschoen, hockeyschoen of voetbalschoen. Naast de speciale bescherming en sokken is het dus bij hockey net zo belangrijk om speciale hockeyschoenen aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid het veld op gaat. Aan je outfit zal het dan in ieder geval niet liggen!

Auteur:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.