Wanneer heb je voldoende belminuten?

14 december 2015 | Auteur: | Posted in Smartphones

Natuurlijk is het moeilijk om deze vraag te beantwoorden, maar wij kunnen je wel voorzien van een aantal richtlijnen om deze vraag zo goed mogelijk voor je te beantwoorden. Iedereen gebruikt zijn belminuten natuurlijk op een andere manier. Zo heeft de één helemaal geen belminuten nodig terwijl de ander aan onbeperkt bellen van Robin Mobile nog onvoldoende heeft.

Hoeveel belminuten gebruik je nu?

Waarschijnlijk maak je al gebruik van een mobiele telefoon. Dit maakt het gemakkelijk om de belminuten die je maandelijks gebruikt en de kosten die daarbij komen kijken in kaart te brengen. Wanneer je gebruik maakt van een mobiel abonnement krijg je toegang tot een overzichtelijk overzicht met wat je per maand gebruikt en bij prepaid gebruik kun je berekenen wat je ongeveer per maand aan beltegoed verbruikt. Dit kun je doen op basis van het verbruikte beltegoed. Bij een abonnement kun je met een paar klikken op de knop via de app of de website van de provider inzicht krijgen in het aantal belminuten dat je die maand verbruikt hebt. Deze informatie is ook vaak te vinden op de factuur.

Welke belbundel past het beste bij jou?

Heb je nog nooit eerder gebruik gemaakt van een mobiele telefoon? Dan kunnen wij je voorzien van een aantal richtlijnen om toch inzicht te krijgen in je belgedrag. Hierbij speelt jouw persoonlijke situatie een erg grote rol. Ben je bijvoorbeeld nogal lang van stof of heb je aan een aantal korte zinnen voldoende? Heb je enkel een mobiele telefoon nodig om enkel bereikbaar te zijn of wil je de vaste huistelefoon vervangen? In het tweede geval kun je waarschijnlijk op basis van factuurgegevens van de vaste telefoonlijn een goed inzicht krijgen in de belminuten die je waarschijnlijk nodig zult hebben. Misschien kun je dit ook meteen overnemen als het aantal belminuten dat je bij je nieuwe abonnement nodig zult hebben. Heb je de mobiele telefoon enkel nodig om bereikbaar te zijn? Dan zul je waarschijnlijk niet veel bellen.

Ik ben een onregelmatige beller, wat nu?

Natuurlijk kan het voorkomen dat je niet elke maand evenveel belt. Dit is met prepaid niet per se een probleem, maar bij een abonnement lopen de kosten gewoon door en worden ze vaak zelfs hoger dan je gebruikelijke kosten. Mocht je belminuten over hebben, zal de provider deze vaak meenemen naar de volgende maand, waardoor je in de nieuwe maand dus meer belminuten ter beschikking hebt. Houdt er wel rekening mee dat deze belminuten vaak maar een aantal maanden beschikbaar zijn. Na een bepaalde tijd zullen deze belminuten gewoon vervallen. Dit kan per provider verschillen, waardoor je het beste even de voorwaarden kunt raadplegen.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.