Een nieuw telefoonabonnement uitzoeken

10 september 2015 | Auteur: | Posted in Smartphones

Het moment is bijna daar, je oude telefoonabonnement loopt af en je moet overstappen op een nieuwe. Dat betekent natuurlijk ook een nieuwe mobiel. Ga niet klakkeloos een abonnement afsluiten. Kijk goed rond en vergelijk de verschillende abonnementen met elkaar. Zo kun je bij bijvoorbeeld Robin Mobile een abonnement afsluiten waarbij je onbeperkt kunt bellen en internetten en dat is natuurlijk ideaal. Hieronder geven we je een aantal tips waar je op moet letten bij het afsluiten van een telefoonabonnement.

 

Tips uitzoeken telefoonabonnement

Tegenwoordig worden telefoons en abonnementen vaak losgekoppeld. Dit scheelt namelijk enorm in de abonnementskosten. Het nadeel is dat je dan wel meer moet betalen voor de nieuwste smartphones. Indien je niet zo nodig een nieuwe telefoon nodig hebt, is dit wel een hele voordelige optie. Bedenk dus of je een nieuwe telefoon wilt of een goedkoper abonnement. Verder moet je over de volgende dingen nadenken:

  • hoeveel wil je er per maand aan uitgeven?

  • wat wil je met je telefoon gaan doen? Wil je er alleen mee bellen en appen of kijk je ook veel filmpjes op je telefoon. Hier moet jij je abonnement op aanpassen. De snelheid is namelijk belangrijk, maar hoe sneller het internet, hoe duurder het abonnement.

  • let op het netwerk dat je kiest. Vooral als je buiten de stad woont moet je goed kijken naar de verschillende netwerken. Het ene netwerk heeft namelijk meer bereik dan het andere.

  • hoeveel bel je ongeveer? Ben jij een echte belfanaat, ga dan voor een abonnement met onbeperkt bellen.

  • 3G of 4G? Bel jij niet zoveel, maar maak jij des te meer gebruik van het internet? Ga dan voor een abonnement met onbeperkt internet van Robin Mobile. Ga ook bij jezelf na hoeveel mb’s je nodig hebt.

 

Eerst denken dan kopen

Zet voor jezelf op papier hoeveel mb’s je verbruikt en hoeveel belminuten. Verder zet je al je wensen op papier en ga je voors en tegens tegen elkaar wegstrepen. Bedenk welke provider je echt niet wil hebben en kijk wat de pluspunten en negatieve punten van de overige providers zijn. Op basis van al die gegevens kun jij een keuze maken en voor het telefoonabonnement gaan dat bij jou past.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.