Check reviews voor je een abonnement afsluit!

8 juni 2015 | Auteur: | Posted in Smartphones

Wanneer je besluit om een abonnement af te sluiten is het belangrijk om te checken of de beloofde kwaliteit er is. Veel websites en bedrijven maken daarom gebruik van reviews. Deze geven een onafhankelijk oordeel over de prestaties van een aanbieder. Bijvoorbeeld bij een mobiel abonnement zijn er enorme verschillen in zowel kwaliteit als prijs. Maar waar moet je nu op letten wanneer je een abonnement afsluit?

 Een goede dekking

Er zijn in Nederland een aantal grote aanbieders welke zelf in het bezit zijn van een landelijke mobiele dekking. Toch zijn er nog verschillen zoals de kwaliteit in grensstreken of dun bevolkte gebieden in ons land. Woon je in een grensstreek? Dan biedt vaak KPN de oplossing door een goede dekking te hanteren. Echter komt dit de prijs vaak niet ten goede. Voor veel mensen is deze prijs een struikelblok waardoor het interessanter is om in zee te gaan met een prijsvechter. Veel goedkopere aanbieders maken gebruik van de dekking van KPN of een van de andere grote spelers (Vodafone, Tele 2, T-mobile). Zo kun je gebruik maken van een aanbieder zoals Robin Mobile. Deze geven lage prijzen maar kunnen toch een goede dekking aanbieden in heel Nederland. Bij deze aanbieder wordt er voor veel bundels nog een zogenaamde “onbeperkte” hoeveelheid minuten en data gegeven. Meer informatie over onbeperkt bellen vind je op: https://www.robinmobile.nl/onbeperkt-bellen

Prijs/kwaliteit verhouding

Naast een goede dekking en kwaliteit is ook de prijs van je abonnement zeker niet onbelangrijk! De verschillen lopen redelijk uiteen en met termen als sim only, onbeperkt, downloadsnelheid enzovoorts wordt het de consument ook zeker niet gemakkelijk gemaakt om prijzen te vergelijken. Toch zijn er een aantal goede hints welke je kunt volgen om zo tot een goede prijs te komen. Op het moment dat een toestel net uit is dan zijn de lanceerprijzen vaak hoog. Wanneer je echter wacht op nieuwere modellen zul je zien dat de prijzen zullen dalen waardoor je abonnement goedkoper wordt.

Een andere optie is om te kiezen voor een sim-only abonnement. Hier krijg je enkel je simkaart met daarop de aansluiting op het netwerk. Je dient zelf in het bezit te zijn van een geschikt toestel waarmee je kan internetten en welke geschikt is voor bijvoorbeeld aansluiting op een 4G netwerk. Wanneer je niet zeker weet hoeveel internet je hebt dan hebben veel aanbieders grafieken met daarin het geschikte aantal MB’s per gebruiker. Onbeperkt internetten is namelijk leuk maar kan ook een prijzige aangelegenheid zijn! Met het abonnement Robin Mobile onbeperkt internetten krijg je het meeste waar voor je geld!

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.