Smartphonegebruik onder ouderen stijgt

30 maart 2017 | Auteur: | Posted in Smartphones

Veel mensen denken dat smartphones vooral gebruikt worden door jongeren en werkenden. Niets is echter minder waar. De ouderen van 50+ en 65+ hebben de smartphone ook ontdekt en het aantal ouderen dat een smartphone heeft en intensief gebruikt is de afgelopen jaren dan ook aanzienlijk gestegen. Inmiddels heeft 84 procent van de Nederlanders tussen 50 en 64 jaar een smartphone. Van ouderen van 65+ is dit 63 procent, ten opzichte van 54 procent een jaar eerder. Veel ouderen vinden het een goede manier om contact te kunnen onderhouden met familieleden en vooral met kleinkinderen. Ook dient het als goed tijdverdrijf.

Wat voor smartphones hebben ouderen?

De meeste ouderen hebben een Samsung smartphone, gevolgd door Apple. Hier zien we een duidelijk verschil; Apple is een stuk populairder onder jongeren dan onder ouderen. Daarnaast zijn er natuurlijk seniorentelefoons. Deze zijn het meest populair onder ouderen van 70+ en zijn voorzien van handige extra’s voor de oudere gebruiker. Deze telefoons hebben weinig fratsen en gadgets, en zijn voornamelijk simpel ingericht. Zo hebben ze vaker een groot scherm, zodat ouderen het goed kunnen lezen. Vaak verschijnen nieuwe berichtjes en bijvoorbeeld het weer automatisch op het startscherm, zodat mensen niet lang hoeven te zoeken naar de juiste apps en berichten.

Wat voor abonnementen hebben senioren?

Er zijn natuurlijk speciale telefoons voor senioren, maar er zijn geen speciale abonnementen voor ouderen. Wel zijn sommige abonnementen slimmer. Zo is het handiger voor ouderen om een prepaid abonnement of een sim only abonnement te kiezen. Zo zijn ze per maand minder kwijt. Ze moeten dan echter wel in één keer een nieuwe telefoon aanschaffen, maar ze doen hier vaak een stuk langer mee. Het voordeel van een sim only abonnement is natuurlijk ook dat je hiermee nergens aan vast zit. Elke maand kan het opgezegd worden. Ook kan hierbij zelf gekozen hoeveel belminuten, internet en sms’jes nodig zijn. Ouderen internetten wellicht een stuk minder, en bellen meer. Zo kunnen ze dat makkelijk zelf aanpassen.

Help met het kiezen van een telefoon of abonnement

Het is belangrijk dat je vader, moeder, opa, oma, oom of tante een goede keuze maakt op het gebied van abonnementen en telefoons. Vaak hebben ze hier geen verstand van en is het dus belangrijk dat ze wat hulp krijgen. Ze vinden het vaak ook prettig om gewoon naar een telefoonwinkel te gaan waar een specialist ze kan helpen een keuze te maken. Neem ze daar dan mee naartoe en help ze met het juiste abonnement en de beste seniorentelefoon naar huis te gaan.

Reacties uitgeschakeld voor Smartphonegebruik onder ouderen stijgt

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.