Wanneer ben je verslaafd aan je telefoon?

10 maart 2017 | Auteur: | Posted in Smartphones

Een groot deel van de mensen in Nederland heeft er een, een smartphone. Er zijn veel verschillende merken en abonnementen, maar dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het gaat erom wat mensen op hun smartphone doen. Uit onderzoek blijkt dan 95% van de mensen in Nederland lid is van minimaal één online netwerk. Denk hierbij aan WhatsApp, Facebook en Instagram. De een kijkt twee keer per dag op zijn telefoon, de ander twee keer per minuut. Ben jij benieuwd of jij verslaafd bent aan je telefoon? Check dan de volgende punten:

Word je zenuwachtig als je je telefoon niet bij je hebt?

Stel, je gaat naar je werk of naar school, en je komt er onderweg achter dat je je telefoon vergeten bent. Moet je dan perse terug om hem te halen? Of kom je de dag ook wel door zonder je telefoon? Als je in paniek schiet en alles op alles zet om je telefoon terug te krijgen, is de kans groot dat je verslaagd bent aan je smartphone.

Voel je je telefoon trillen, ook als je geen berichtje krijgt?

Soms voel je je telefoon trillen, waardoor je direct op je telefoon kijkt. Maar heb je toch geen bericht, terwijl je toch echt dacht dat je je telefoon voelde trillen? Dan kun je last hebben van het cellphone vibration syndrome. Je bent dan in je hoofd zo bezig met het idee dat je misschien berichten krijgt of zelfs mist, dat je het idee hebt dat je telefoon trilt. Dit is dus een duidelijk symptoom van verslaving aan je smartphone!

Heb je soms geen idee wat er om je heen allemaal gebeurt?

Mensen die een telefoonverslaving hebben, hebben vaak een Fear of Missing Out. Dit betekent dat je bang bent dat je iets mist. Maar juist als je alleen naar je telefoon kijkt, mis je de wereld om je heen. Heb je soms wel eens dat er iemand tegen je aan het praten is, maar dat je dat helemaal niet door hebt? Of sta jij tijdens een avondje in de kroeg alleen maar met je telefoon? Ook dit is een teken van verslaving. De wereld gebeurt voor je, en niet op dat kleine schermpje! Probeer je telefoon dus wat vaker weg te leggen.

Een smartphone is natuurlijk ook handig

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de hele dag op je telefoon zit, en dat je niets anders meer doet. Maar een smartphone is voornamelijk handig! Je kunt snel in contact komen met mensen. Merk je nu dat het verbruik van je telefoon allemaal wel heel duur wordt? Dan kun je eens op zoek gaan naar een goedkoop abonnement. Denk bijvoorbeeld aan sim only of ga eens na wat je allemaal nodig hebt. Bel je bijvoorbeeld weinig? Stel dit dan bijvoorbeeld bij in je abonnement. Zo houd je je kosten, en je mogelijke verslaving, onder controle.

Reacties uitgeschakeld voor Wanneer ben je verslaafd aan je telefoon?

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.