Een app voor uw bedrijf of organisatie

21 oktober 2016 | Auteur: | Posted in Smartphones

In het digitale tijdperk zijn naast websites en mobiele websites ook mobiele applicaties niet meer weg te denken. Een mobiele applicatie – afgekort een app – wordt door consumenten gebruikt als entertainment middel, als nuttig informatiekanaal, maar bijvoorbeeld ook als kanaal waarop bestellingen kunnen worden geplaatst. Dat apps voor consumenten onmisbaar zijn geworden blijkt uit de grote hoeveelheid mobiele applicaties in de App Store en Play Store, maar hoe zit dat nu voor bedrijven? Wij zochten het voor u uit!

Mobiele bedrijfsapplicaties

Niet alleen consumenten zien het belang van apps. Ook steeds meer bedrijven en organisaties laten een eigen bedrijfsapplicatie – veelal door ervaren developers  – ontwikkelen. Naar verwachting zal de vraag naar mobiele bedrijfsapplicaties de komende jaren alleen maar toenemen.

Doordat de ontwikkeling van een bedrijfsapplicatie veel kennis en expertise vraagt van onder andere frameworks – zoals Bootstrap, Zend en Laravel – en ASP.net, PHP en Javascript, besteden veel bedrijven de ontwikkeling van hun bedrijfs app uit. Het kiezen van een geschikte ontwikkelaar of leverancier wordt over het algemeen als lastig ervaren. Naast het hebben van een goed onderbuikgevoel bij een specifieke ontwikkelaar zoals Causeffect.nl, is het ook belangrijk om projecten die live staan te bekijken en referenties na te bellen. Dit om een goede en onderbouwde keuze te maken voor een ontwikkelaar of applicatie leverancier.

Toepassingsmogelijkheden voor bedrijven

Bij een bedrijfsapplicatie denken veel bedrijven aan de mobiele applicaties van banken zoals de ABN AMRO, Rabobank en ING. Door deze bedrijfsapplicaties kunnen de klanten van deze banken eenvoudig en snel mobiel internet bankieren. Ook aan de apps van winkelketens zoals H&M, Zara, MANGO en River Island wordt door andere bedrijven gedacht. Deze apps fungeren als webshop app. In deze apps kunnen klanten producten bekijken en deze daarnaast ook bestellen.

Naast deze toepassingsmogelijkheden voor mobiele applicaties zijn er nog tal van andere mogelijkheden voor een bedrijfs app voor uw organisatie of bedrijf. Zo kunt u bijvoorbeeld een bedrijfsapplicatie ontwikkelen om producten en diensten te presenteren, om werkroosters en afspraken te maken en te delen of om de productvoorraad bij te houden. Een app voor uw bedrijf hoeft dus niet altijd extern, dus op prospects en klanten, gericht te zijn.

De voordelen van een bedrijfsapp

De voordelen waarvan u geniet door uw app zijn afhankelijk van het doel en de gebruikers van de bedrijfsapplicatie. Is uw app veelal gericht op consumenten, dan biedt de bedrijfsapp vaak meerwaarde bovenop uw huidige waardepropositie. Is uw app gericht op Business-to-Business klanten? Dan draagt uw applicatie vaak bij aan de onderlinge communicatie.

Reacties uitgeschakeld voor Een app voor uw bedrijf of organisatie Tags: ,

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.