Waar kun je veiligheidstrainingen volgen?

20 november 2015 | Auteur: | Posted in Cursussen, Opleidingen

Veiligheidstrainingen zijn erg van belang. Bedrijven met goed opgeleide BHV’ers weten hoe ze moeten handelen wanneer er sprake is van een calamiteit. Goed opgeleide EHBO’ers kunnen zelfs het leven van iemand redden. Het is dus erg belangrijk om veiligheidstrainingen te volgen, zowel voor bedrijven als bijvoorbeeld voor sportverenigingen. Deze veiligheidstrainingen kun je op verschillende locaties volgen, zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij G4S Veiligheidstrainingen. G4S Veiligheidstrainingen heeft verschillende G4S locaties verspreid over heel Nederland. Ook hebben zij externe locaties waar je terecht kunt voor veiligheidstrainingen. Als je bijvoorbeeld je medewerkers een BHV cursus wil laten volgen, kun je ook kiezen voor een in-company training. Deze vindt plaats op een zelf gekozen locatie, in dit geval in het bedrijf zelf. Tijdens de BHV cursus wordt er veel geoefend, en wanneer dit in het bedrijf zelf gebeurt zijn de situaties veel meer waarheidsgetrouw.

G4S Veiligheidstrainingen locaties

Ten eerste kun je veiligheidstrainingen volgen op speciale G4S locaties. Deze locaties zijn speciaal ingericht om goede veiligheidstrainingen te geven. Er zijn voldoende hulpmiddelen aanwezig en op deze manier kan er goed worden geoefend. De meeste veiligheidstrainingen bestaan uit een stukje theorie en veel praktijk. Om echt goed te leren, moet er namelijk veel geoefend worden.

Externe locaties

Buiten de G4S locaties, zijn er ook verschillende externe locaties waar je veiligheidstrainingen kunt volgen. Het voordeel van deze externe locaties is, dat er altijd een locatie bij jou in de buurt is. Natuurlijk zijn er op deze locaties ook voldoende hulpmiddelen en voorzieningen aanwezig om goede veiligheidstrainingen te kunnen geven.

In-company veiligheidstrainingen

Als laatste kun je ook voor in-company veiligheidstrainingen kiezen. Dit kan veel voordelen hebben. Als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt, kun je voor deze in-company veiligheidstrainingen kiezen. Deze vinden plaats bij jou op locatie. Doordat er op het bedrijf zelf wordt getraind, zijn de scenario’s heel waarheidsgetrouw. Als er dus echt een calamiteit gebeurt, zijn de medewerkers beter voorbereid op hoe zij moeten handelen. G4S veiligheidstrainingen beschikt over ingerichte voertuigen, dus ook bij in-company trainingen zijn er voldoende hulpmiddelen en faciliteiten aanwezig. De inhoud van de veiligheidstrainingen op locatie is hetzelfde als die van de veiligheidstrainingen op de G4S locaties en de externe locaties. Echter wordt er bij in-company trainingen ook nog aandacht besteed aan de veiligheidsproblemen in je locatie. Hier worden oplossingen voor aangedragen, maar er wordt bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt van de bedrijfsnoodplannen die al aanwezig zijn in het bedrijf. Dit zorgt samen voor een perfecte veiligheidstraining.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.