Kun je een heftruck het beste kopen, leasen of huren?

9 mei 2017 | Auteur: | Posted in Cursussen

Voor bijna elk voertuig geldt dat je kunt kiezen tussen huren, leasen of kopen. Het verschilt per voertuig en situatie wat het voordeligste en makkelijkste is. Dit geldt ook wanneer je van plan bent een heftruck aan te schaffen. Hieronder beschrijven we de drie mogelijkheden met betrekking tot een heftruck voor je.

Kopen

Wanneer je geld te besteden hebt om te investeren in voertuigen, is het kopen van een heftruck de beste optie voor jou. Het is een goede investering, want als je de heftruck goed onderhoudt en hem juist gebruikt, houd je er uiteindelijk meer aan over dan wat je eraan hebt uitgegeven. Echter wanneer je je geld nodig hebt voor andere investeringen of wanneer je de heftruck niet zelf wilt bezitten, is het een betere optie om te leasen of te huren. Wil je toch een heftruck kopen, kijk dan eerst goed naar eventuele verborgen gebreken voor je een miskoop doet waar je maar korte tijd iets aan hebt.

Leasen

De belangrijkste voordelen van leasen zijn dat je je banktegoed niet hoeft aan te spreken en je je bankkrediet niet hoeft op te nemen. Je kan op deze manier in andere dingen investeren. Ook heb je flexibele betalingsmogelijkheden bij leasen. Wanneer je het bedrag niet in één keer hebt en huren zonde van je geld vindt, is leasen de ideale oplossing voor jou. Je kunt kiezen tussen financiële lease, huurkoop en operationele lease. Financiële lease houdt in dat de volledige waarde van de heftruck, plus de rente, is gedekt. Huurkoop houdt in dat je de economische eigenaar van de heftruck bent. Operationele lease betekent dat je een contracthuurovereenkomst hebt. Operationele lease is de meest voorkomende leasevorm.

Huren

Als je de heftruck maar voor een korte periode nodig hebt, dan ligt huren het meeste voor de hand. Denk aan seizoensgebonden werk of tijdens reparatie van andere heftrucks. Ook wanneer je een bepaald merk wilt uitproberen is huren een goede optie voor jou. Bij huurkosten zijn er in tegenstelling tot wanneer je koopt geen consequenties voor de balans. Maar wanneer je de heftruck voor langere tijd nodig hebt, wordt huren wel een erg dure grap. Denk hier dus goed over na.

Reacties uitgeschakeld voor Kun je een heftruck het beste kopen, leasen of huren?

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.