Congres organiseren? Kies de juiste locatie

18 april 2017 | Auteur: | Posted in Cursussen

Een evenement organiseren op een externe locatie kan een enorme uitdaging zijn. Zomaar een evenement organiseren heeft geen enkel zin. Wanneer je een goed evenement wilt gaan organiseren is het van groot belang dat je rekening houdt met een aantal zaken. In deze blog geef ik je een aantal tips waarmee je zeker weten een stuk succesvoller een evenement kunt organiseren op een externe locatie.

Denk na over de catering

Wanneer je een evenement gaat organiseren dat meerdere dagdelen in beslag neemt in het verstandig om na te denken over hoe je de catering voor je evenement gaat inrichten. Op een groot evenement komen verschillende mensen en dus is de kans aanwezig dat deze mensen een bepaalt dieet hebben of geloven in het één of het ander. Wanneer dit het geval is, is het wel handig dat je de catering hierop aansluit. Breng dus goed in kaart of je hallal producten moet serveren of dat je dit achterwegen kunt laten.

Denk na over de geografische locatie

Een tweede belangrijk punt is de geografische locatie van je evenement. Het succes van jouw evenement wordt namelijk voor een groot gedeelte bepaalt op basis van hoeveel mensen je evenement uiteindelijk bereiken. Dit heeft namelijk grote invloed op de interactiviteit van je evenement. Daarom stel ik dat je een evenement moet organiseren op een locatie waarvan je weet dat deze goed te bereiken is. Denk hierbij niet alleen maar aan reisafstand, maar ook aan zaken zoals bereikbaarheid vanaf het station en natuurlijk afstand tot aan de afrit. Een goede evenementenlocatie is goed te bereiken.

Afspraken, afspraken, afspraken…

Wanneer ik je een laatste tip mag geven is het wel dat het succes van jouw evenement op locatie voor een groot gedeelte afhangt van de afspraken die je maakt met je locatie. Wanneer alle neuzen dezelfde kant op staan is de kans dat jouw evenement een succes wordt groot. Zorg dus dat je alles goed afspreekt met je congrescentrum.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes bij het organiseren van een evenement op een externe locatie en hoop dat je wat aan de tips uit deze blog hebt gehad!

Reacties uitgeschakeld voor Congres organiseren? Kies de juiste locatie

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.