Leuke activiteiten met kinderen

21 oktober 2015 | Auteur: | Posted in Cursussen, Opleidingen

Kinderen hebben vaak een onuitputtelijke energie. Ze willen graag leuke dingen met je doen en jij wil dat natuurlijk ook met hun. Soms is het echter moeilijk om weer iets nieuws te verzinnen wat leuk is om te doen. Het liefst wil je natuurlijk een activiteit die leuk is, een beetje educatief en ook nog eens veilig. Als er toch een ongelukje gebeurt, wil je snel en goed kunnen handelen. Een cursus EHBO aan kinderen kan je hierbij helpen. Na deze cursus kun je herkennen wat er met je kindje aan de hand is, en ook nog eens juist handelen hierbij. Dit kan een gevoel van veiligheid en zekerheid opleveren en hierdoor kun je heerlijk genieten van de leuke activiteiten met je kindje.

 

Activiteiten

Wat bijna altijd in de smaak valt bij kinderen, is knutselen. Misschien is het simpelweg knippen en plakken van papier op een gegeven moment een beetje afgezaagd. Daarom kun je eens op internet zoeken wat er allemaal nog meer te knutselen is. Hier is veel over te vinden en zo kom je op ideeën waar je uit jezelf niet op zou zijn gekomen. Ook zit hier vaak een educatief tintje aan, je kunt tijdens het knutselen bijvoorbeeld spelenderwijs de kleuren leren of de cijfers. Verder vinden kinderen het ook vaak leuk om zich in te leven in andere personages. Zo zijn zij bijvoorbeeld de prinses en ben jij de grote boze wolf. Of zij spelen de schooljuffrouw terwijl jij de leerling bent. Hierbij kun je ook educatieve zaken toevoegen.

 

Cursus EHBO aan kinderen

Hoewel de activiteiten erg onschuldig lijken, zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo kan je kindje zich stoten aan de tafel tijdens het vluchten voor de grote boze wolf. Ook kan hij of zij zich per ongeluk in de vingers knippen tijdens het knutselen. Voor deze ongelukjes is het fijn als je weet hoe je moet handelen. Dit leer je op een cursus EHBO aan kinderen. Je leert echter ook hoe je zaken als beroertes of flauwtes aan moet pakken. Het is ook een fijn gevoel als je deze kunt herkennen en weet hoe je moet handelen. Dit kan een zelfverzekerder gevoel geven, waardoor je meer kunt genieten van de tijd met je kleintje. Een cursus EHBO aan kinderen duurt maar één werkdag en wordt vaak ook nog eens deels of volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Zeker iets om eens over na te denken dus.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.