Kosten EHBO cursus

8 september 2015 | Auteur: | Posted in Cursussen

In Nederland blijken maar weinig mensen in het bezit te zijn van een EHBO diploma of kennis. Er zijn maar weinig mensen die een EHBO cursus volgen. Toch is dit ontzettend belangrijk om snel te kunnen handelen in noodsituaties waarbij verwondingen ontstaan zijn of waarbij gereanimeerd moet worden. Je komt snellen een een dergelijke situatie terecht als je misschien denkt, het is daarom van groot belang dat Nederland meer focus gaat leggen op het verlenen van eerste hulp bij ongelukken. Helaas kost het wel geld om een EHBO cursus te volgen. Wat zijn de kosten van een EHBO cursus precies? En welke mogelijkheden zijn er? Lees in dit artikel meer om antwoord te krijgen op deze 2 vragen.

Verschillende cursussen

Er zijn diverse opties op gebied van EHBO om een cursus te volgen, omdat er zoveel mogelijkheden zijn zijn er ook verschillen in de kosten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een volledige EHBO cursus, je kunt je voorstellen dat het goed is om voor deze variant te kiezen omdat die het meest uitgebreid is. Wanneer je deze cursus eerder al hebt gevolgd kun je je kennis op peil houden door een herhalingscursus te volgen. Een EHBO diploma is altijd 2 jaar geldig, wil je het diploma behouden? Dan is het noodzakelijk om een herhalingscursus te doen. Soms kun je via je werkgever een incompany training volgen, maar dit is niet altijd mogelijk. Niet iedere werkgever stelt hoge prioriteit aan EHBO. Je kunt er daarom ook voor kiezen om dit zelf te gaan volgen. Vooral wanneer je een kindje verwacht of veel met kinderen in aanraking komt is het verstandig om kennis te hebben van eerste hulp verlening. Er bestaat ook een specifieke cursus EHBO aan kinderen. De prijs van een cursus is afhankelijk van waar je een training volgt en voor welke variant je kiest.

Zorgverzekering

Zoals eerder aangegeven zijn er kosten verbonden aan het volgen van een EHBO cursus. Ondanks dat het geld kost is het dit zeker waard. Je kunt in sommige gevallen verwondingen en letsel beperken door juist te handelen in een situatie waarbij je te maken hebt met hartfalen of ernstige verwondingen. Veel zorgverzekeraars vinden het belangrijk dat Nederland goed opgeleid is op gebied van EHBO, om deze reden is de kans groot dat je een gedeelte of de gehele cursus vergoed krijgt door jouw zorgverzekeraar. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar om te kijken naar de mogelijkheden voor eventuele vergoedingen.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.