Noten lezen belangrijk voor pianospel

14 april 2015 | Auteur: | Posted in Cursussen

Wanneer je als cursist piano gaat spelen is het noten lezen toch een belangrijk onderdeel. Maar waarom is dit eigenlijk zo en is er ook wel een mogelijkheid om piano te kunnen spelen zonder noten te lezen? Een kort antwoord hierop is ja, maar toch willen we in dit artikel juist ingaan op het feit waarom noten lezen zo belangrijk is. In dit artikel geven we u een aantal argumenten waarom noten lezen zo belangrijk is.

Noten lezen is weten

Iemand die noten kan lezen die weet ook meer. Het is namelijk zo dat cursisten die noten kunnen lezen een betere progressie hebben in hun piano spelen. Dit doordat ze de basis al begrijpen en makkelijker hun kennis kunnen vergroten.

Bladmuziek naspelen

Het is natuurlijk leuk als je een nummer kunt naspelen. Veel beginnende piano spelers oefenen tot ze één nummer uit hun hoofd kennen en daar blijft het vaak bij. Terwijl het toch mogelijk is om veel meer nummers te spelen. Om dit te bereiken moet je wel noten leren lezen. Als je noten lezen kunt kun je nummers op bladmuziek sneller naspelen. Hiervoor hoef je niet steeds een nummer uit je hoofd te kennen. Het noten lezen duurt een tijdje voor je het onder de knie hebt,  maar eenmaal bereikt kan je plezier niet op met piano spelen.

Auteur:

Leeronlinepiano.nl is de website met alles over het online leren piano spelen. Door middel van tips, advies en een online piano cursus leren we ook jou piano spelen.

This author has published 1 articles so far.

Comments are closed.